Wedstrijden

HOORNAAR – Rijsoord heeft zaterdagmiddag een puntje gestolen van Stedoco, dat tot dat moment nog zonder puntenverlies was. Rijsoord doet het in de hoofdklasse A tot nu toe boven verwachting en verspeelde vorige week de eerste twee punten door te verzuimen van AFC te winnen. De thuisploeg, die vorige week vanwege een afgelasting niet in actie kwam, was er alles aan gelegen om de drie punten in Hoornaar te houden en Rijsoord een eerste nederlaag toe te brengen. Het zou echter allemaal anders lopen.

Voorafgaande aan de wedstrijd moest de technische staf nog enkele problemen oplossen. Behalve Mike van Gool, die inmiddels in het tweede elftal aan het terugkomen is, moest ook een oplossing gezocht worden voor de vorige week geblesseerd uitgevallen Mike van Dongen. En daar kwam vrijdag ineens Yuki Hosaka nog bij. De donderdagavond had hij nog gewoon de training afgerond en vrijdag onderging hij met spoed een liesoperatie. De eerste berichten zijn hoopgevend en hopelijk kan hij snel weer bij de selectie aansluiten. Desley Hoogendijk en Berry de Groot vulden de gaten in het team op.

Overwicht
Al vrijwel direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van den Burg zette de thuisploeg hun gasten onder druk. Rijsoord moest terug en kwam daardoor niet in het eigen spel. Dus werd daar waar mogelijk vanuit de verdediging op de counter gespeeld. En dat leverde ook resultaat op toen met bijna tien minuten spelen Iby el Koebai in het strafschopgebied ten val werd gebracht. Brian Jongeneel was te laat met zijn beoogde schouderduw en duwde daardoor El Koebai in de rug. Scheidsrechter Van den Burg wees onverbiddelijk naar de stip en Ard Hartman liet doelman Mark Smith kansloos; 0-1. Een onverwachte opsteker voor Rijsoord. Echter na vier minuten trok Jordy van Dam de stand weer gelijk. Een goede voorzet van links kopte hij prima in en doelman Michael Bekkers stond als aan de grond genageld. SteDoCo rook meer en bleef Rijsoord onder druk zetten. Rijsoord kon niet meer doen dan de aanvallen tegenhouden en kwam zelf meer nauwelijks tot een initiatief. In die periode had de thuisploeg zomaar kunnen uitlopen, maar Rijsoord beschikt nog steeds over een prima doelman in de persoon van Michael Bekkers. Zo stopte hij op miraculeuze wijze een van dichtbij ingeschoten doelpoging van Jordan Schroder. Aan de andere kant was het de doelman van SteDoCo, die een prima schot van Khalid Rahli vakkundig onschadelijk maakte.

Gedurfd
In de tweede helft weer een aanvallend SteDoCo, echter de precisie ontbrak na de pauze met de thee. De opbouw was niet meer zo verzorgd als in de eerste helft. Het middenveld werd vaak overgeslagen en de lange ballen bereikten niet in alle gevallen de aanvallers of werden een makkelijke prooi voor de verdediging van Rijsoord. En als het dan eens een hoge bal in het strafschopgebied kwam, was er nog altijd de lengte van Niels Groeneveldt en Ard Hartman. En wanneer SteDoCo dan een keer echt gevaarlijk werd, was het steeds weer Michael Bekkers, die zijn doel schoon hield. De doelman van Rijsoord ontwikkelde zich meer en meer tot de ‘man of the match’. In de laatste tien minuten gooide Rijsoord het laatste beetje schroom van zich af en trok het gedurfd ten aanval. Met een beetje meer geluk en overleg had dit wellicht nog tot een doelpunt en dus overwinning kunnen leiden. Maar dat was niet nodig, want het gelijke spel tegen SteDoCo proefde als een overwinning. En daar waar niemand rekening mee had gehouden, ging Rijsoord gewoon met een (gestolen) puntje naar huis en staat het in de hoofdklasse A op een mooie en niet verwachte tweede plaats.

Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Smitshoek, dat zaterdag de eerste drie punten binnenhaalde en dat resultaat tegen Rijsoord graag voortgang wil geven. Het is aan Rijsoord om dat met een overwinning te voorkomen.

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Art Hartman, Niels Groeneveldt, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot, Khalid Rahli, Desley Hoogendijk (60. Donovan Lioe Anjie), Siebren Hoekstra, Zepp Jacobs (87. Patrick Berends).