Wedstrijden

-nog een overwinning nodig-

RIJSOORD - Het was voorspeld, het zou een cruciale wedstrijddag kunnen worden. Het belangrijkste was dat er door de equipe van Gijs Zwaan gewonnen zou worden van VVGZ. Oranje Wit moest dan van Kloetinge moeten winnen en dan zou de koppositie, en dus een kampioenschap, tot de mogelijkheden gaan behoren. En zo gebeurde het ook. Rijsoord won kinderlijk eenvoudig van VVGZ met 5-0 terwijl Oranje Wit in de laatste minuut won van Kloetinge. Een bijzondere, spannende en onvoorspelbare competitie wordt komende week afgesloten in Nieuw Lekkerland. Nog een overwinning verwijderd van de hoofdklasse.

Ten opzichte van vorige week was de basisopstelling op een plek gewijzigd. Niels Groeneveldt had toch nog te veel last van de botsing met de keeper van Almkerk waardoor Berry de Groot een linie moest zakken en Siebren Hoekstra in de basis startte.

Rijsoord begon uitstekend aan de wedstrijd en liet zien dat het de bedoeling was om met veel druk naar voren en het afjagen van de bezoekers uit Zwijndrecht een vroege voorsprong proberen te nemen. En dat lukte. Al na vijf minuten mocht Yuki Hosaka een vrije trap onberispelijk en kiezelhard in het doel achter keeper Vintges knallen. Rijsoord was heer en meester en nog binnen het kwartier zorgde Khalid Rahli, na een mooie steekpass van Ibrahim el Koubai voor de 2-0. Ibrahim el Koubai kreeg zelf vervolgens nog een niet te missen kans op 3-0 maar knalde tegen de de sluitpost van VVGZ. In de daaropvolgende tegenaanval had VVGZ een goede kans op de aansluitingstreffer maar wisten de bal niet tussen de palen te krijgen. Het zou misschien wel de grootste mogelijkheid voor de verder tegenvallende "geluksvogels" zijn. Nog voor de rust maakte Rijsoord er toch nog 3-0 van. Wie anders dan Mike van Gool frommelde de bal in het doel na het maar niet wegkrijgen van de bal in het strafschopgebied van VVGZ.

Plichtmatig uitspelen
Na de rust was het iedereen wel duidelijk. De wedstrijd, wat eigenlijk nooit een wedstrijd was, was gespeeld. VVGZ was niet bij machte om nog een vuist te maken en keeper Michael Bekkers had een makkelijke middag. Rijsoord verzuimde om het krachtsverschil in meer doelpunten uit te drukken. En die mogelijkheden waren er wel zeker. Pas in de laatste 10 minuten zouden die doelpunten er toch nog komen. Een penalty van Mike van Gool, omdat Chris Promes in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, en nogmaals Mike van Gool die een aanval goed wist af te ronden. 5-0 een, ten opzichte van de laatste jaren, heel gemakkelijke behaalde overwinning. Dat is wel eens anders geweest.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Thoonen werd met smart gewacht op de uitslag van Oranje Wit tegen Kloetinge. Een achterstand werd in de laatste minuten goedgemaakt door Kloetinge maar de Dordtenaren trokken met 3-2 aan het langste eind. Rijsoord nu weer de koploper en als er volgende week gewonnen wordt van Nieuw Lekkerland lijkt het toch nog te gaan lukken. Maar we weten ook dat de Lekkerlanders hun huid duur zullen verkopen want zij hebben ook nog een overwinning nodig om zich veilig te spelen. Het zal dus een spannende wedstrijd en slotdag van de competitie gaan worden. En dat past helemaal bij deze knotsgekke eerste klasse C.

Opstelling: Michael Bekkers - Darlison Gerardus - Berry de Groot - Desley Hoogendijk - Donovan Lijoe Anjie - Siebren Hoekstra (82. Stephan Ooms) - Yuki Hosaka - Khalid Rahli - Ibrahim el Koubai - Mike van Gool - Chris Promes.