Wedstrijden

RIJSOORD - Zaterdag 30 september 2017 stond de tweede competitiewedstrijd op het programma en de achtste wedstrijd van het seizoen alweer (we beginnen bijna aan een nieuwe wasronde). Na onze ongeslagen reeks (twee overwinningen en een gelijkspel) in de beker en het winnen van de drie wedstrijden om het Ridderkerks kampioenschap was het verlies vorige week in de eerste competitiewedstrijd zowel verrassend als teleurstellend.

Vandaag stond een oude bekende op het programma, namelijk Oranje Wit die wij vorig seizoen zesmaal hebben bestreden. Dit seizoen gaan wij echter tegen een andere lichting spelen aangezien JO11-1 hoofdklasse is gaan spelen. Normaal gesproken zou Oranje Wit JO11-2 daarom geen probleem mogen zijn maar het voetballen op natuurgras vinden onze jongens hoe raar het ook klinkt wel een dingetje dus het blijft altijd afwachten.

Het tijdstip van aanvang 09.45 uur was relaxt wat niet gezegd kon worden van de parkeerproblematiek rondom het sportpark van Oranje Wit. Wat een chaos!

Vanaf het begin had Rijsoord gelijk de overhand en het meeste balbezit. Het duurde daarom ook niet lang voordat we gevaarlijk werden maar de eerste bal van Brent werd van de lijn gehaald. Niet lang daarna was het Daniel die kon intikken na een schot van Sem: 0-1. Sem wist vervolgens de 0-2 in te schieten na een corner van Sjoerd en Brent gooide de wedstrijd op slot na een pass van Sjoerd: 0-3. Toch wist Oranje Wit er nog een paar keer gevaarlijk uit te komen maar deze kansen werden zeer vakkundig afgehandeld door Hammetje.

Tweede helft gaven we nog iets meer gas wat resulteerde in de 0-4 van Daniel uit een pass van Sven, 0-5 van Matin na een schot van Sjoerd, 0-6 door Brent uit een voorzet van Sem, 0-7 door een mooie kopbal van Matin, andermaal uit een schot van Sjoerd die vandaag misschien zelf niet succesvol was maar door zijn schoten en opkomen continu voor gevaar zorgde. Sem nam de eindstand van 0-8 voor zijn rekening. Opvallend was nog dat Goesie twee open schotkansen miste door te gehaast te schieten (inmiddels al privé training gehad van Ilmars).

Samenvattend een goede eerste competitie overwinning, de nul gehouden en mooie combinaties en goals laten zien. Man of the match vonden wij Hammetje, niet omdat hij nou zoveel te doen heeft gehad maar dit zijn juist de meest moeilijke wedstrijden voor keepers omdat ze maar een paar ballen krijgen die ze moeten pakken en dat deed hij. Gefeliciteerd Hammetje!

Sjoerd kon zich vervolgens gaan opmaken voor zijn pupil van de week verkiezing tijdens Rijsoord – Smitshoek. In deze wedstrijd wist hij gelukkig wel te scoren.

Tekst : Jeroen Troost

Zaterdag spelen wij om 08.30 uur thuis weer een ouderwetse kraker tegen de Alblas JO11-1. Tot zaterdag!