Wedstrijden

RIJSOORD - Woensdagavond 27 september 2017 stond de laatste en beslissende wedstrijd om het Ridderkerks kampioenschap op het programma, thuis tegen Slikkerveer. Rijsoord had zijn eerste twee wedstrijden tegen RVVH (6-1) en Bolnes (18-1) ruim gewonnen dus Slikkerveer moest winnen om nog een kans te maken.

De omstandigheden waren meer dan prima; een complete en fitte groep, heerlijk weer, veel toeschouwers, een aantrekkelijke tegenstander met een leuke coach en een goede scheidsrechter. Vooral door de vele toeschouwers voelden de jongens dat het een iets andere wedstrijd was dan ze gewend waren en dan waren ze nog niet eens op de hoogte van de voorbereidingen van een aantal ouders (bedankt Carolien voor de champagne, Gerda & Ilmars voor de blauwe rook en Patricia voor de ‘zachte’ toeters).

Op het natuurgras van veld B trapten wij om 18.30 uur af en na een minuut of vier kwamen wij al op een 1-0 voorsprong door Sem, ik pik altijd mijn goaltje mee, Jerins. Slikkerveer liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en liet het balletje goed rond gaan waardoor Rijsoord vooral in de verdediging werd gedrukt. Verdedigend stond het echter redelijk en de ballen die er door kwamen, handelde Hammetje bekwaam af. Sporadisch konden wij wel gevaar stichten en het was Brent die met een snoeihard schot ons naar een comfortabele 2-0 voorsprong schoot. Het beeld van de resterende eerste helft bleef hetzelfde want het veldspel van Slikkerveer oogde verzorgder maar wij bleven gevaarlijker voor de goal. Daniel had de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar de paal weerhield hem hiervan. Rust.

Uiteraard is het ontzettend leuk om Ridderkerks kampioen te worden en dat zag er goed uit met een 2-0 voorsprong maar wat wij veel belangrijker vinden is dat ze leuk met elkaar voetballen en daar was in de eerste helft nog weinig sprake van geweest. Daarom hebben wij benadrukt dat ze meer moesten gaan opbouwen en meer als een team moesten gaan voetballen en daarmee bedoel ik dat met z’n allen moeten aansluiten naar voren en met z’n allen moeten verdedigen. Zoals ze het in het profvoetbal noemen stonden onze linies (verdediging en aanval) de eerste helft te ver uit elkaar.

Na de rust zag dit er beter uit en dit kwam mooi tot uiting door een schitterende aanval van achteruit over meerdere schuiven. Sven bediende uiteindelijk Daniel die al had gezien waar de keeper en de goal stonden waarna hij met links afrondde: 3-0. Wedstrijd was hiermee beslist hoewel Slikkerveer nog wel aandrong maar door goed keeperswerk van Hammetje en een beetje geluk bleef het 3-0.

De jongens zijn daarom andermaal Ridderkerks kampioen, iets wat ze ook al in seizoen 2015/2016 hebben geflikt. Een zeer knappe prestatie aangezien de jeugd van Rijsoord historisch gezien niet vaak aan de haal gaat met de beker. Kleine jongens worden bovendien groot want in de kantine verraste Daniel de ouders en de trainers met een kort maar mooi dankwoord. Goed gedaan Daniel!

Onze nieuwe jeugdvoorzitter, Arie Lodder, had bovendien nog een verrassing en dat was de verkiezing van Sjoerd tot pupil van de week bij de wedstrijd van Rijsoord tegen Smitshoek aanstaande zaterdag.

Nogmaals gefeliciteerd Sem, Sjoerd, Brent, Hammetje, Goesie, Daniel, Matin, Thijmen en Sven met het kampioenschap.

verslaggever : Jeroen Troost - trainer/leider JO11-1