Supportersvereniging

De 37ste Fiets4daagse Zuid-Holland Zuid, die vorige week gehouden werd, kan wederom een succes genoemd worden. Dit jaar gingen door het mooie weer veel meer fietsers dan vorig jaar (409) op weg om 15, 30 of 60 km per avond af te leggen. De tochten voerden door Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Rotterdam, de Alblasserwaard, de Krimpenerwaard, de Hoekse Waard en andere delen van het eiland IJsselmonde. Het weer was bijzonder te noemen; veel zon en weinig wind en net voor de start van laatste avond hield het op met regenen! De organisatoren, bestaande uit leden van de R.F.T.C.Rekreatoer en de Supportersvereniging v.v.Rijsoord, kijken tevreden terug op een fantastisch en uniek evenement in deze regio.

Door de keuze van afstand (15, 30 of 60 km) bepaalde de deelnemer zelf zijn eigen inspanning. De meeste deelnemers kozen wel voor de 15 km. Het merendeel bij deze afstand bestond uit jonge deelnemers, al of niet samen met vader, moeder, opa of oma. De 60 km was een ware uitdaging voor de gevorderden. Niet iedereen was in staat om alle dagen mee te rijden, maar dat is ook geen verplichting.

Sponsors
De prijs bij voorinschrijving was mede dankzij hoofdsponsor Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde, de sponsors J.W. Pons Ligier, rijwielhandelaar J. Verschoor/Vlasblom en vele adverteerders, slechts vier euro per deelnemer. Maar dat was niet alles wat sponsors voor de deelnemers deden. Onderweg ontvingen de deelnemers bij de controleposten diverse versnaperingen; veelal door de plaatselijke ondernemers gratis verstrekt. Zo ontvingen de deelnemers o.a. in Rijsoord van Zoet en Melk, in Heerjansdam van De Spar en in Barendrecht van Transportbedrijf Euser limonade. De Staay Food Group had een appel voor de dorst, van Rijploeg2wielers een beker limonade, van Restaria Liedorp en De Patrijs een heerlijk ijsje, ontvingen alle deelnemers van Plantenkwekerij Nes een prachtige plant, Melkhandel W. Plaisier een beker melk, zorgde Bakkerij v.d. Waal voor een krentenbol, Foodshop Lifeline een ijsje en kwam Ben v.d. Waal Turbana met bananen. L. van Gelder gaf ook bananen weg en Leefbaar Ridderkerk limonade. De Noorde gaf na afloop iedereen een roos. Het inschrijvingsboekje was tevens het lotnummer voor vele prijzen met als hoofdprijs een fiets. De prijzen werden geschonken door J.Verschoor/Vlasblom, De Weypoort, Les Amis du Vin, Plantenkwekerij Van Nes, Sign Power, Zoet en Melk en garage J.W. Pons. In het stempelboekje was dit keer wederom een puzzel opgenomen, waar een mooie prijs mee te verdienen viel. Winnares werd Petra v.d. Kaade. Zij ontving de Foopla foto van Sign Power ter waarde van € 100.

Door Zuid-Holland-Zuid
De eerste dag van de fietsvierdaagse ZHZ begon met warm weer. De sfeer was uitstekend en de route liep voor de 15 km rijders door Ridderkerk en de 30 km rijders door Alblasserdam. De toerrijders (60 km) gingen op zoek naar de ruimte rond Sliedrecht.
De route op de tweede dag liep voor de 15 en 30 km rijders naar Heerjansdam en Barendrecht. De toerrijders gingen richting Capelle, Krimpen en na overvaren werd ook Streefkerk, Nieuw Lekkerland en Alblasserdam aangedaan.
Op de derde dag werd door de 15 km- en 30 km-rijders H.I. Ambacht, Heerjansdam en Zwijndrecht bezocht. De toerrijders gingen nu naar de Hoekse Waard.
De vierde en laatste dag ontwikkelde zich net voor de start - voor het eerst deze week - een behoorlijke donder en bliksem bui, maar toen de eerste rijders zich melden was het prachtig weer. Wel een harde wind, maar dat was geen probleem. De rijders van de 15 km en de 30 km bleven in de buurt van Ridderkerk, maar de 60 km rijders reden nog even naar Heerjansdam, Barendrecht en Rhoon. Tijdens deze laatste avond werd ook CDA-wethouder Tineke Keuzenkamp op de fiets gesignaleerd. Zij werd daarbij vergezeld door evenementen coördinator Jan Willem Steeman van de gemeente Ridderkerk. De rijders werden in het feestelijke Rijsoord onthaald met muziek. Alle rijders en rijdsters reden hun laatste kilometer door de Mauritsweg op weg naar de bloemen en medailles.

Finaleavond
Zoals gebruikelijk werden de deelnemers op de slotavond weer feestelijk binnen gehaald. De Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda stond in Rijsoord klaar om de deelnemers muzikaal te onthalen en daarna ontvingen alle deelnemers van de dames van de RaboBank in de kantine van de VV Rijsoord een roos geschonken door De Noorde. In deze kantine van de plaatselijke voetbalvereniging kon met een hapje en een drankje genoten worden. Bij deze laatste controlepost kon ook de welverdiende medaille in ontvangst worden genomen. Voorzitter Marcel van Dongen bedankte de fantastische medewerking van de opbouwers, stempelaars, veiligheidsmensen, EHBO-Rijsoord, controleurs, kantinemedewerkers, enz. Zonder deze vrijwilligers en sponsors was en is de fietsvierdaagse niet mogelijk. De commissie FIETS 4 DAAGSE ZUID-HOLLAND ZUID hoopt dat zij ook volgend jaar weer op deze samenwerking mogen rekenen. Zij spraak haar tevredenheid uit want door het mooie weer waren er officieel 409 deelnemers ingeschreven. Als laatste werd de grote verloting van de fiets en andere prijzen gehouden. Winnares van de fiets werd mevrouw Peeters. De datum voor volgend jaar van de 38e editie is nu al bekend, nl. 18 t/m 21 juni 2018.

Foto’s
De vele foto’s die tijdens de vier avonden door de organisatie gemaakt zijn, zijn te zien op de website van de voetbalvereniging Rijsoord; www.vv-rijsoord.nl

Verloting en puzzeluitslag
Tijdens de trekking op donderdag 22 juni, door Rabobankmedewerker Peter van Zomeren, zijn er op de volgende nummers een prijs gevallen;

Uitslag verloting; 021 / 047 / 133 / 152 / 233 / 271 / 384 / 402 / 451 / 455 / 459 / 525
Uitslag puzzel; 004 / 112 / 123 / 126 / 142 / 176 / 261 / 274

Bent u nog niet gebeld dan kan u contact opnemen met Leen Schouten, 0180-415024.
Aan eventuele typefouten kunnen geen rechten worden ontleend.