Supportersvereniging

RIJSOORD – En weer was het een drukte van jewelste in de kantine van de V.V. Rijsoord, waar een 140 honderd enthousiaste verstandelijk beperkten figuurlijk uit hun dak gingen. Het was ook weer een prachtig feest, waarvan de formule nog steeds in de hele regio aanslaat.

Voor de derde dag achter elkaar was het feest bij de V.V. Rijsoord. Na de Seniorendag, het Kindercarnaval was het nu de beurt aan het Winterfeest. En een feest werd het zeker. Nadat de gasten, velen fraai verkleed, door de Raad van Elf waren ontvangen (waarbij alle gasten een verlichtingsarmband om kregen geschonken door een Vliegende Kraai), Rijsoords’ voorzitter Ramon de Borst iedereen welkom had geheten, presentator Jan Pol (die als kip opkwam zich later zelf slachtte en in het goud daarna het programma verder presenteerde) het woord had genomen en burgemeester Anny Attema de opening voor haar rekening had genomen konden de Dellenoy Brothers aan het werk. Het feest was begonnen. Polonaises, meezingers of gewoon lekker aan de kant genieten. Voor iedereen was er wel wat.

Schminken
Ook dit jaar werd er weer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om je te laten schminken. Nathalie Brouwer van ‘Schminken with Joy’ zorgde daarvoor en het waren echte meesterwerken die zij afleverde. Maar dansende en zingende mensen krijgen ook trek en ook daarvoor was weer gezorgd. Zo waren er de pannenkoeken van het Pannenkoekenhuis Oosterpark, zorgde De Koning Vleeswaren voor gehaktballetjes, waren er de donuts van Bakkerij Van der Waal en de ijsjes van Merel Event Group. Goed gevuld kon iedereen na afloop weer naar huis en als verrassing kregen de gasten allemaal nog een tasje met inhoud mee. De tasjes waren beschikbaar gesteld door de gemeente Ridderkerk en Villa California zorgde voor een shawl en een DVD.

Leukst verkleed
Voor de leukst verklede gasten was er een beker en die gingen naar:
3e plaats Dart Feder – Arno Kreuk
2e plaats Pipi Langkous – Corrie Bassemeijer
1e plaats Super Mario – Hans van Vliet.

Organisatie
Ook dit Winterfeest is weer tot stand gekomen met de hulp van veel organisaties, waarbij de Stichting Help Eens Een Handje en de Stichting FONOBORI het voortouw trokken. Verder de Raad van Elf ‘De Rezoordse Kraaien’, Vereniging Anyam Sport en Ontspanning, Humanitas Barendrecht, Stichting IJsselmonde Oost, Syndion H.I. Ambacht, Pameijer Stichting, Stichting AAVB Ridderkerk, diverse organisaties uit de regio en natuurlijk alle vrijwilligers en medewerkers. Het volgende en alweer het 13e Winterfeest staat alweer in de agenda: zaterdag, 10 februari 2018.

Met dank aan de fotografen Alexander Commijs, Dammis Dorsman en Wim de Rooij, alsmede de schrijvende en fotograferende media. De foto’s zijn na het weekeinde op de website van de V.V. Rijsoord te zien.