Supportersvereniging

Lydia Markus Vrouw van het Jaar

RIJSOORD – Buiten raasde donderdagmiddag de storm, maar in de kantine van de V.V. Rijsoord werd er weinig van gemerkt. Die was volledig gevuld met de Ridderkerkse senioren, die weer voor hun jaarlijkse ‘uitje’ naar de Vlasstraat waren gekomen. Diverse artiesten lieten zich van hun beste kant zien en natuurlijk stond ook de tombola weer op het programma. Het klapstuk van de avond was echter de verkiezing van ditmaal de Vrouw van het Jaar en die eer viel ten deel aan Lydia Markus, bestuurslid van en vooral supervrijwilliger bij de V.V. Rijsoord.

Alweer 42 jaar worden de senioren van Ridderkerk door de V.V. Rijsoord in het zonnetje gezet. Zoals te doen gebruikelijk waren de eerste bezoekers al vroeg aanwezig en konden zij een mooie plek uitzoeken. Maar er was voldoende ruimte voor iedereen. Sommigen zijn al ‘ervaren’ bezoekers van de Seniorendag, terwijl er ditmaal ook een behoorlijk grote groep was die voor de eerste maal acte de présence gaf. Voor die mensen legde gastheer Alfred Kooiman nog eens fijntjes uit waarom de kantine van de V.V. Rijsoord het ‘Kraaiennest’ wordt genoemd. Wethouder Marten Japenga, die namens de gemeente voor de opening zorgde, ging ook in op de geschiedenis van de Seniorendag en hij vond het fantastisch om er weer bij te mogen zijn. “Ik heb een beetje naslag gedaan en vroeger heette dit feest het bejaardencarnaval, wat later is omgezet in de Seniorendag van nu. Al met al heeft dit evenement door de jaren heen al voor zo’n twaalfduizend bezoekers gezorgd. Een mooi aantal en de gemeente is blij met dit soort initiatieven”, aldus Japenga, na wiens speech het feest echt kon beginnen. Diverse artiesten, een komiek, zanger en zangeres zorgden voor de invulling van het programma. Andy Dellenoy zorgde als vanouds voor de muzikale ondersteuning. Veel waardering weer voor de vele vrijwilligers bij de V.V. Rijsoord, want het kantinepersoneel maakte deze dag ‘overuren’. Het zorgen voor een ‘natje en een droogje’ voor zoveel bezoekers is een operatie op zich.

Vrouw van het jaar 5

Vrouw van het Jaar
Na de broodmaaltijd, de tombola en een weer een optreden was er dan de verkiezing van ditmaal de Vrouw van het Jaar. Het werd Lydia Markus, die als bestuurslid in de rol van wedstrijdsecretaris al enkele tientallen jaren aan de vereniging is verbonden en nu aan haar laatste jaar als bestuurslid bezig is. Ook een supervrijwilliger, die veel achter de schermen voor de vereniging doet. Het wassen van de kleding van het eerste elftal is daar maar één voorbeeld van. Haar sociale karakter, haar betrokkenheid bij en bijzondere verdiensten voor de V.V. Rijsoord en vooral haar rol als vrijwilliger en bestuurslid waren de motivaties haar te benoemen tot Vrouw van het Jaar. In het bijzijn van haar familie en enkele (oud)-trainers werd Lydia Markus gehuldigd en in het zonnetje gezet. Naast de bekende bos bloemen ontving zij ook de versierselen, die bij deze verkiezing behoren. Van haar wordt verwacht deze de volgende Seniorendag te dragen, zodat de bezoekers kunnen zien welke bijzonderheid haar op deze Seniorendag ten deel is gevallen.

Na deze bijzondere gebeurtenis ging het feest nog even door waarna iedereen zich door de storm weer naar huis moest ‘worstelen’. Met de start van de Seniorendag is het carnaval op de V.V. Rijsoord echt losgebarsten. Vrijdagavond is er het carnaval voor de jeugd en zaterdag het grote Winterfeest voor de verstandelijk beperkte bezoekers.

(Met dank aan Johan Kruithof voor de foto van de Vrouw van het Jaar)