Jeugd

RIJSOORD – Donderdagavond 8 juni vond de jaarlijkse seizoensafsluiting van de pupillen plaats, afgetrapt met een zinderende finale van de penaltybokaal.
Met reservedoelman Aschwin Bakema in het doel, stonden de 16 finalisten met gezonde spanning klaar op het hoofdveld om de allesbeslissende strijd om de penaltybokaal te gaan leveren, aangemoedigd door hun teamgenoten en de vele aanwezige supporters.

De finalisten van deze penaltybokaal waren Julian van Vuuren (JO7), Ferre Klootwijk (JO8) Pascal van den Hoek (JO9-1), Noah Oostdijk (JO9-2), Shannon Roskam (JO9-3), Tess Jerins JO9-5), Sem Jerins (JO10-1), Jort Geleijnse (JO11-1), Mart Steehouwer (JO11-2), Feijke Ingelse (JO11-3), Kevin Pieren (JO11-4), Vincent Strohauer (JO12-1), Robin de Deugd (JO13-1), Troy de Zeeuw (JO 13-2), Levi Ingelse (JO13-2) en Gijs de Graaff (JO 13-3)

Drie afdelingen moesten elk een winnaar opleveren die dan weer een laatste strijd met elkaar moesten leveren om de uiteindelijke winst.
Voor de afdeling JO7 t/m JO9 bleek Ferre Klootwijk verreweg het sterkste. Bij de JO10 t/m JO11 was het Sem Jerins die zich winnaar mocht noemen van zijn afdeling. Bij de JO12 t/m JO13 duurde de strijd wat langer tussen Robin de Deugd en Troy de Zeeuw. Uiteindelijk was het Troy die in deze afdeling aan het langste eind trok.

Deze drie talentvolle penaltyschieters mochten na deze kwalificatie met elkaar de strijd aan gaan om uit te maken wie er met de felbegeerde penaltybokaal naar huis mocht gaan. Ondanks de geweldige doeltrappen die door zowel Ferre, Sem en Troy werden genomen, was het Sem Jerins die overtuigend twee ballen keihard achter doelman Bakema liet verdwijnen. Hiermee mag Sem Jerins zich de penaltykoning van 2016/2017 noemen. Van harte gefeliciteerd Sem!

In de kantine werden alle penalty-helden geëerd met een medaillie en kreeg Sem Jerins uit handen van Aschwin Bakema de prachtige bokaal. Ashwin werd ook nog in de bloemen gezet en werd bedankt voor zijn inzet deze avond maar vooral tijdens het hele seizoen 2016/2017. Wij moeten helaas afscheid nemen van Aschwin maar wensen hem veel succes met zijn voetbalcarrière bij de Kozakkenboys in Werkendam.

Na dit jaarlijks hoogtepunt was het woord aan Patrick Sluimers om de trainers van alle pupillenelftallen uit te nodigen op het podium. Aan hen de taak om de beste speler van hun team bekend te maken en te verblijden met de daarbij horende beker. Iedere trainer deed dat op zijn manier, en elk team had zijn eigen manier om tot de keuze van de speler van het jaar te komen. Hieronder de namen van alle spelers van het jaar 2016/2017.

Jo13-3 TIJMEN VAN DER STEEN
JO13-2 JAIMY LO-AN-NJOE
JO13-1 TIM VAN DIJK
JO12-1 LARS BOUMAN
JO11-4 LEON ROOBOL
JO11-3 DANIËL VERBEEK
JO11-2 HELE TEAM
JO11-1 NICK HUIBERTS
JO10-1 SJOERD TROOST
JO09-5 YOURI DE JONG
J009-3 FINN OLDENSTAM
JO09-2 LIAM IJSSELTEIJN
JO09-1 OLAF BRAKEL
JO08-1 DAAN VD BERG
JO07-2 SAM KRIST
JO07-1 JULIAN VAN VUUREN

Voorzitter Ramon de Borst nam deze avond van de gelegenheid gebruik om voormalig jeugdvoorzitter George Broeders op het podium te roepen en hem te danken voor alles wat George de afgelopen jaren voor de jeugdafdeling heeft gedaan. Een terecht dankwoord voor een jeugdvoorzitter die de jeugdafdeling een nieuw gezicht heeft gegeven.
Deze avond waren er ook een aantal trainers die afscheid namen. Ook voor hen had de voorzitter een dankwoord en een lekker flesje wijn waarmee zij hun beslissing nog eens kunnen overdenken.

Tevens deed de voorzitter een oproep aan alle aanwezigen om zich bij Karin Vaandrager op te geven voor een paar uurtjes kantinedienst. De groep vrijwillig barpersoneel is te klein en bij gebrek aan personeel kan het gevolg zijn dat de kantine bijvoorbeeld op een zaterdagochtend niet meer open kan voor het gewenste kopje koffie voorafgaand aan de jeugdwedstrijden. Wij hopen van harte op een positief response op deze oproep

Tenslotte een groot woord van dank aan alle trainers voor hun inzet en betrokkenheid het afgelopen seizoen. En aan alle vrijwilligers die deze afsluitavond weer hebben mogelijk gemaakt.

Alle foto's van deze avond zijn te bekijken via deze link van onze facebookpagina : Foto's afsluitavond