Duurzaam renoveren

Zonnepanelen

Sinds half juli 2020 liggen, dankzij fantastische bijdragen van de Businessclub, Fonobori, Softs en HDO Dakbedekking de zonnepanelen van Solaroplossing BV op het dak. En die leveren de club direct besparingen op de energierekening op. Een mooie duurzame investering!

Wil je de prestaties van de zonnepanelen bekijken? Klik hier…

Renovatie Kleedkamers

Zijn ze mooi of niet?
Sneller dan verwacht hebben we 6 nieuwe kleedkamers gerealiseerd, al het leidingwerk vervangen, de toiletten beneden en het herentoilet boven gerenoveerd, een nieuwe ketel aangeschaft en zonnepanelen geplaatst. Alles bij elkaar flinke uitgaven, die we mede dankzij de inzet van vrijwilligers en bijdragen van sponsoren, obligatiehouders, leden en welwillende aannemers hebben kunnen doen.

Financiële stand van zaken
We missen door de coronacrisis de nodige inkomsten waarmee we voor de renovatie van de volgende vier kleedkamers hadden gerekend zoals: een (deel van het) positief saldo aan het einde van het seizoen, de toegezegde verdubbeling die – heel begrijpelijk in deze tijd – lager uitvalt dan gerekend. Daarnaast was er een onvoorziene post omdat het dak gerepareerd moest worden én de aanschaf van een nieuwe ketel is noodgedwongen naar voren gehaald. Alles bij elkaar telt dit (inclusief de subsidie die we nog moeten krijgen) op tot het bedrag dat nog nodig is om de klus af te maken.

Pas op de plaats
Vanaf het begin hebben we aangegeven dat we de renovatie gefaseerd en verantwoord willen doen. Daarom maken we nu een pas op de plaats en gaan we pas verder met de volgende kleedkamer als de middelen daarvoor op de rekening staan. We willen – zeker met alle onzekerheid rondom corona – geen enkel financieel risico lopen.

We gaan nieuwe fondsenwervingsacties opzetten, kosten besparen op onze energierekening nu we zonnepanelen hebben en in september ook ledverlichting langs de kunstgrasvelden krijgen. Alles om zo snel mogelijk verder te gaan met fase 2.

We houden jullie op de hoogte!

Projectorganisatie

Stuurgroep