Oefenwedstrijden

Toernooi VFC Vlaardingen

door Emo van Dijk en Wim de Rooij

VLAARDINGEN – Op donderdag en zaterdag deed Rijsoord mee aan een toernooi met het Vlaardingse VFC. Van de kant van VFC deden zowel de zaterdag- als de zondagselectie mee. Excelsior 20 en Rijsoord maakten het toernooi compleet. Op donderdag werd tegen de zondagselectie van VFC een wedstrijd gespeeld en aan het einde van de zaterdagmiddag tegen de zaterdagselectie. Beide teams komen in de tweede klasse uit.

Donderdagavond was de eerste helft van Rijsoord prima en werd de rust met een 0-2 voorsprong bereikt. De doelpunten kwamen van de voet van Luivienno (Lulu) Statio en Francesco Messina. Het werd na rust zelfs 0-3 door een doelpunt van Anass Rachidy. De wissels hadden VFC (zo) echter beter gemaakt en Rijsoord liep meer en meer achter de feiten aan. Er kwamen nog wel wat kansjes, maar uiteindelijk moest Rijsoord drie tegendoelpunten verwerken, zodat de eindstand op 3-3 bleef steken. Ook op het andere veld eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

De tweede wedstrijd in Vlaardingen werd zaterdagmiddag met 4-1 verloren. Voorafgaand aan de twee wedstrijden was er een minuut stilte vanwege het eerder dit jaar overlijden van Marcel Bindt van het Lascentrum. Zowel bij Rijsoord als VFC is het Lascentrum de hoofdsponsor. Rijsoord en VFC waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar scoringskansen waren er nauwelijks. Toch was het de thuisploeg die in een onverwacht moment de 1-0 aantekende. Het zou ook de ruststand zijn. Kort na de vijftien minuten rust scoorde VFC een tweede doelpunt, maar twee minuten later deed Rijsoord in de persoon van Casper Gerritse nog wat terug; 2-1. Echter uiteindelijk zou VFC nog tweemaal scoren en kwam er een uitslag op het scorebord, die behoorlijk vertekend was omdat Rijsoord veel meer liet zien dan de stand doet vermoeden. De technische staf zal ongetwijfeld weer genoeg gezien hebben tijdens deze oefenwedstrijd om er de vruchten van te plukken tijdens de volgende oefenwedstrijd. En die is dinsdag as. in Rijsoord om 20.00 uur tegen Brielle.