Winst tegen Slikkerveer

Rijsoord herstelt zich van onnodige nederlaag

BOLNES – Het zijn de gebruikelijke oefenwedstrijden in de voorbereiding. Nog maar weinig trainingen in de benen en er wordt flink gewisseld. Resultaten zullen dan zeker niet de boventoon voeren. Nee het inpassen van nieuwe spelers en het aan elkaar wennen in ‘echte’ wedstrijden is de opdracht die is meegegeven.

Woensdagavond moest Rijsoord tegen Bolnes het onderspit delven. Na een rode kaart op slag van rust moest Rijsoord met tien man in de tweede helft proberen de 1-0 achterstand goed te maken. Ondanks de numerieke minderheid kon Rijsoord de tegenstander regelmatig op de eigen helft vast zetten en werd er goed gecombineerd. Desondanks werd de wedstrijd tegen Bolnes verliezend afgesloten en mocht Rijsoord zaterdag in de troostfinale tegen het Slikkerveer van trainer Gijs Zwaan aantreden.

Tegen Slikkerveer liet Rijsoord in ieder geval in het eerste uur zien dat men dominant kan en wil voetballen. Dat resulteerde al in de eerste helft in een 2-0 voorsprong, doelpunten van nieuwkomer Luivienno ‘Lulu’ Statia en Danny Haasdijk. De 2-0 zou ook de eindstand worden. De komende weken zullen trainingen en oefenpotjes de ploeg klaar moeten stomen voor de (beker)competitie.

Opstelling tegen Slikkerveer:
Jesse Verveer – Damian Muller – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Dogukan Kulup – Danny Haasdijk – Luivienno Statia – Chakib Lechheb – Enrique Edomaruse – Casper Gerritse en Anass Rachidy. Als invaller kwamen Stefan Havelaar – Joeri Haasdijk – Josef Balaydin – Sander Oudijn – Ruben Agostinho en Francesco Messina binnen de lijnen.

Door Emo van Dijk

 

Bekijk hier de foto’s gemaakt door Leen Kruithof