Voorbeschouwing Rijsoord – SVOD’22

RIJSOORD – En zo is het dit weekend alweer de laatste thuiswedstrijd voor de ‘kraaien’. Een, kijkend naar het uiteindelijke resultaat, teleurstellend seizoen. We hadden gehoopt om met onze jonge selectie en ondanks de vele mutaties na de degradatie uit de hoofdklasse ons veilig te kunnen spelen in de eerste klasse om daarna door te kunnen groeien naar weer een stabiele eersteklasser.

Helaas is dat eigenlijk vanaf de start van het seizoen niet gelukt. Het inpassen van de nieuwe spelers, het wennen aan elkaar en aan een nieuwe hoofdtrainer, Marco van Rijn, kostte meer tijd. Toen Marco voor de winterstop zelf besloot er mee te stoppen, was het wéér zoeken naar de juiste balans. Maar het siert die spelers en technische staf, onder leiding van de (assistent) coach William Rijsdijk en Patrick Sluimers dat er met veel strijd werd gevochten voor een beter resultaat. Na de winterstop nam Johan Versluis het stokje over en werd de eerste overwinning behaald. Dat gaf de burger moed maar na een goede reeks moest uiteindelijk toch de handdoek worden gegooid en komt Rijsoord volgend seizoen uit in de tweede klasse.

Misschien was zelfs de wedstrijd in Oost Kapelle wel cruciaal. Daar werd tegen SVOD’22 met 3-2 verloren. Juist die wedstrijd had misschien de ommekeer kunnen zijn om middels promotie/degradatie wedstrijden directe degradatie te voorkomen.

SVOD, de tegenstander van zaterdag, heeft die mogelijkheid wel behaald en zal nog wat langer in onzekerheid blijven of zij ook volgend seizoen eerste klasser blijven. Maar eerst vandaag nog voor de competitie. Wat zou het mooi zijn als het de “kraaien” lukt om in de laatste thuiswedstrijd de punten “gewoon” in Rijsoord te houden. Dat zou een mooie revanche zijn op de eerdere nederlaag in Zeeland. We wensen onze tegenstander uiteraard succes toe in het vervolg op deze competitie, wat de uitslag zaterdag ook zal worden.