Kampioenen ole ole

MO11-1 wint Sir Winston Fun & Games Cup!

18 mei 2023 Smitshoek- De dag van de finale was dan eindelijk aangebroken!

De meiden van MO11-1 hadden al een fantastisch seizoen achter de rug, waar we al hele mooie prestaties hadden neer gezet! We begonnen het seizoen in de 2e klasse MO11 waar al snel duidelijk werd dat dat niveau toch wel iets te laag bleek voor onze Kraaien! We wonnen alles met veelal ruim dubbele cijfers! Fase 1 waren we dus met vlag en wimpel Kampioen geworden. Door naar de 1e klasse en ook daar bleken de meiden te sterk voor alle tegenstanders. Hier kwam helaas geen kampioen uit, omdat we het niet konden uitspelen door de natte herfst/winter. De trainers moesten eigenlijk op zoek naar meer uitdaging voor de meiden en besloten daarom fase 3 te verhuizen naar een 4e klasse JO competitie! Hierin waren we ook sterk en moesten toen thuis tegen Hardinxveld JO11-2 spelen voor het Kampioenschap! We moesten gelijk spelen of winnen, maar verloren helaas met 3-4. Achteraf bleek Hardinxveld 3 spelertjes van hun JO11-1 (1e klasse)elftal aan de wedstrijd hebben laten mee doen. Dus dat was jammer maar toch super trots op de meiden. Door de goede prestaties promoveerden we naar de 3e klasse JO. Deze fase is nog niet klaar, maar daar is het toch wel pittig! Maar ook een goede leerschool om ze klaar te stomen voor volgend seizoen MO13.

Terug naar deze week!
Maandag nog een heerlijke training gehad en de meiden waren super gemotiveerd. Woensdag ook nog even getraind, maar rustig aan gedaan. Veel gepraat en geprobeerd de spanning een beetje weg te nemen bij de meiden! We hadden vandaag om 08:45u afgesproken om met zijn allen te vertrekken vanaf Rijsoord. In Smitshoek aangekomen was het onwijs druk, dus de auto’s weer bijna in Rijsoord moeten parkeren!🙉 We hadden ons gemeld in de bestuurskamer. Door naar de kleedkamer en daar nog even met ze gesproken en gezegd dat ze er vooral van moesten gaan genieten, maar het zou een mooie beloning zijn op een heerlijk seizoen!!

Iets over 10uur ging het fluitsignaal. De wedstrijd ging lekker gelijk op, maar de spanning bij de meiden was toch goed voelbaar en terug te zien in het veld. Niet iedereen was nog scherp wat er voor zorgde dat we hier en daar toch wat ruimte lieten vallen, dit resulteerde in 1-0 achter na 10 min spelen. De spanning nam af bij de meiden en binnen 4 min maakten we de gelijkmaker!! BAM 1-1 door Kelyena!! DSVP was een goede gelijkwaardige ploeg en de wedstrijd ging lekker gelijk op. Na een kwartiertje hadden we de 2 minuten time out en konden wij trainers nog wat tips geven en een paar wissels doorvoeren. Helaas kwamen we op 2-1 achterstand doordat we teveel ruimtes lieten liggen op het middenveld. Gelukkig bleven de meiden positief en gingen lekker door met de wedstrijd. 6 minuten na de tegengoal WHOP DOELPUNT!! 2-2. We gingen met een gelijkspel de rust in en toch nog even gezegd dat er meer rust in het spel moest komen! Het was zeker op het middenveld rommelig en de tegenstander had een paar meiden lopen die een gigantisch afstandschot hadden, dus daar lag het gevaar! Het 3e kwartier gingen de kansen over en weer, maar werd er niet gescoord! De scheids floot voor de time out, dus nog even wat wissels gemaakt en gezegd dat het alles of niets was! Het laatste kwartier brak aan en na 3 minuten, door slordig balverlies gaf DSVP een afstand schot die laag over de grond bleef en onze keeper Fee niet kon zien aankomen… 3-2 achter. De meiden gingen er nog vol voor en de tegenstander was op! We bleven vol druk zetten en kregen nog flink wat kansen! Met nog 5 min op de klok zetten de meiden nóg een keer aan! Door een mooi combinatie spel tussen Tess en Nikki ging de bal naar Kelyenna die de 3-3 binnen knalt!!!🥳

Rijsoord had het moeten afmaken, maar de bal wilde er niet meer in. De tijd was op en dus moesten er penalty’s genomen worden! Wij (de trainers) hadden de avond ervoor nog geoefend op penalty’s met de training en hadden aan de hand daarvan onze keuzes gemaakt wie ze gingen nemen! Rijsoord mocht beginnen, maar Tess schoot helaas de eerste net over. DSVP was aan de beurt en knalde de bal op de lat!! 0-0 en de beurt was weer aan Rijsoord. Lynn nam plaats achter de bal en schoot hem heerlijk binnen! DSVP schoot de 2e penalty ook raak.. 1-1! De beurt was weer aan Rijsoord en Fenna stond klaar! BAM raak… 2-1 De druk werd hoger en DSVP stond klaar… De dame schoot hard in, maar Fee stompte de bal eruit.. 🥳🥳 Nikki stond achter de bal voor de een na laatste penalty WHOP 3-1!! DSVP moest deze raak schieten om nog kans te houden op de titel! De dame in kwestie ging achter de bal staan, nam een korte aanloop en… OVER!

KAMPIOEN!!!!

De ontlading was daar en het feestje kon beginnen! De meiden hebben historie geschreven. Zover bekend is er niet eerder een ploeg van Rijsoord geweest die een finale had gewonnen in de Sir Winston Fun & Games Cup (voorheen de Rijnmond Cup!) Wat een fantastische beloning op een prachtig seizoen. Het feestje werd gevierd met de vele toeschouwers die waren meegereisd naar Smitshoek. Opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes en nog velen van Rijsoord!

Ook was de trots er bij de trainers, Arjan, René, Patrick en André (die vanaf afstand het feestje mee vierde) die al 3 jaar met deze geweldige groep meiden in de weer is!

Gefeliciteerd meiden en trainers! Wat een top prestatie.