Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Rijsoord – DCV

RIJSOORD – Het werd vorige week officieel na de nederlaag in en tegen Brielle. Rijsoord degradeert naar de tweede  klasse. Iets wat zich eigenlijk al langer aankondigde maar waar – misschien tegen beter weten in – de ploeg zich tegen wilde verzetten. Natuurlijk we wisten heus wel dat we met een deels jonge, nieuwe en onervaren selectie, het niet makkelijk zouden krijgen na de degradatie uit de hoofdklasse. Toch mag de conclusie zijn dat we in een groot aantal wedstrijden echt wel hebben aangetoond het de tegenstander moeilijk te kunnen maken. Meer dan de helft van de verloren wedstrijden werd met slechts 1 doelpunt verschil verloren. Dat is en blijft zuur, maar was helaas de realiteit.

Nu is het een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen. Van de huidige selectie blijft een groot aantal jongens de club trouw en dus zal er vanaf het begin van het seizoen gewerkt en doorgebouwd kunnen worden aan automatismen. Ook zijn er inmiddels namen gepubliceerd van spelers die de selectie weer compleet maken. De doelstelling van de club blijft namelijk om wel degelijk een stabiele eerste klasser te zijn. Daarom nu eerst een stapje terug om zo snel als mogelijk weer een stap voorwaarts te maken.

Maar eerst nog 4 wedstrijden te gaan in deze competitie. Te beginnen met een wedstrijd tegen DCV. De ploeg uit Krimpen ad IJssel die zich inmiddels veilig gespeeld lijkt  te hebben waardoor beide teams er hopelijk een leuke voetbalmiddag van kunnen maken. De eerdere ontmoeting eindigde in de slotseconden in een 2-2 eindstand waarbij Rijsoord eerder in blessuretijd nog het winnende doelpunt dacht te hebben gemaakt.

Spelers en technische staf worden in ieder geval ook voor deze wedstrijd weer succes gewenst en natuurlijk zal verwacht mogen worden dat de “kraaien” het seizoen op een goede manier willen afsluiten als opmaat naar het komende seizoen.

De wedstrijd begint op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur.