Voorbeschouwing Brielle – V.V. Rijsoord

RIJSOORD – Het werd een (te) ruime nederlaag tegen XerxesDZB en dus was de teleurstelling groot bij de spelers, de staf en de supporters. Verbazing over het gevoel dat het leek of het geloof in een goede afloop vanaf de  eerste minuut totaal verdwenen was. Maar misschien is ook wel de conclusie dat XerxesDZB ons dit seizoen niet ligt, want uitgerekend tegen deze tegenstander werden de grootste nederlagen (0-5 en 7-0) geleden.

Nogmaals deze wedstrijd was niet de juiste afspiegeling van wat we hebben gezien in de competitiewedstrijden dit seizoen. Feit is wel dat een definitieve degradatie naar de tweede klasse nog slechts een kwestie van 1 of 2 wedstrijden zal zijn. Dat is zuur zeker nadat ook vorig seizoen een degradatie onvermijdelijk was.

Hier ligt een schone taak voor de technische staf om de spelers dan toch zeker met opgeheven hoofd afscheid te laten nemen van de eerste klasse. Karakter tonen en vol voor een positief resultaat willen gaan is de opdracht.

Komende zaterdag reizen de “kraaien” af naar Brielle. Een weerzien met oud-bekenden, Gijs Zwaan, Melvin Spruit en Zepp Jacobs. Brielle speelt dit seizoen, ondanks de nederlaag van vorige week bij RVVH (2-0) nog steeds mee in de bovenste regionen van de eerste klasse C. Dus kijkend naar de stand op de ranglijst een op papier gemakkelijke wedstrijd voor Brielle. Overigens was de eerdere ontmoeting in Rijsoord een benauwde 2-1 zege voor Brielle.

Het zou voor Rijsoord een goed moment zijn om het nare, onbevredigende gevoel van vorige week weg te spoelen met een positief resultaat. Spelers en staf worden in ieder geval succes gewenst.

De wedstrijd in Brielle begint om 14.30 uur.