Jeugdopleiding

Welkom Cerezo Fung A Wing, ons nieuwe Hoofd Jeugd Opleiding

RIJSOORD – Na een indrukwekkende voetbalcarrière hangt Cerezo Fung A Wing zijn voetbalschoenen aan de wilgen om als Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) aan de slag te gaan bij V.V. Rijsoord.
Per 1 april heeft V.V. Rijsoord zijn lang gezochte HJO. Wij zijn vanuit het bestuur zeer verheugd met zijn komst. Cerezo gaat zijn ervaringen overdragen aan de jeugdtrainers en spelers en dat is een mooie volgende stap binnen ons jeugdopleidingsplan.

Wie is Cerezo?
Ik ben opgegroeid in de Bijlmer en heb daar kennis gemaakt met dit mooie spelletje. Na diverse amateurclubs stapte ik via FC Volendam de eerste divisie in. Met Volendam promoveerden we naar de eredivisie. In het betaald voetbal kwam ik uit voor FC Volendam, RKC Waalwijk en De Graafschap. Van daaruit ging ik terug naar de amateurs en speelde ik bij IJsselmeervogels en Ajax om uiteindelijk in Ridderkerk terecht te komen bij Slikkerveer. En nu dus bij V.V. Rijsoord, waar ik samen met de trainers graag de uitdaging aan ga om de visie van V.V. Rijsoord: ‘Meer eigen jeugd naar de selectie elftallen brengen’ kracht bij te zetten.
Wat is je ambitie en hoe gaat je dit aanpakken?
In mijn ogen richt de HJO zich primair op drie kerntaken voor onze jongens, maar ook zeker voor onze meiden:
·       het opstellen of ontwikkelen van een jeugdvoetbalbeleid,
·       het jeugdvoetbalbeleid uitvoeren en bewaken,
·       het begeleiden en scholen van het voetbaltechnisch kader.

Ik heb veel voetbalervaring en heb plezier in het trainen en werken aan de ontwikkeling van de jeugd. Uiteindelijk is het mijn ambitie om ooit trainer te worden van een eerste elftal. Daar heb ik de papieren voor en dat gaat er zeker nog eens van komen. Knipoogt: misschien wel bij V.V. Rijsoord, maar voorlopig wil ik me volledig op de jeugd richten.

Waarom V.V. Rijsoord?
V.V. Rijsoord wil de komende jaren nadrukkelijk ‘investeren’ in de jeugd. Dat doen ze door te zorgen voor goede faciliteiten, en door het continue opleiden en begeleiden van de jeugdtrainers. Dat spreekt mij aan en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.


Wat verwacht V.V. Rijsoord van jou?
Een HJO levert een belangrijke bijdrage aan het plezier en de ontwikkeling van spelers en jeugdtrainers. Mijn bijdrage heeft direct invloed op alle betrokkenen bij het jeugdvoetbal zoals de jeugdspelers,  jeugdtrainers, jeugdcoaches/begeleiders, jeugdcoördinatoren, maar ook voor de technische commissie en de jeugdvoorzitter. Mijn kennis en ervaringen in het voetbal ga ik overdragen. Ik ga de eerste maanden vooral veel rondlopen, meekijken en kennismaken met alle jeugdtrainers en coaches. Het is fantastisch hoeveel mensen zich inzetten voor de jeugd. Als HJO wil ik hen helpen in hun rol. Het is mooi om nu al te beginnen omdat de voorbereidingen voor volgend seizoen in volle gang zijn. Zo kan ik meedenken in de ontwikkelplannen en het bepalen van de doelstellingen voor volgend seizoen.

Wij wensen Cerezo alle succes toe en hopen dat hij bij V.V. Rijsoord een mooie toekomst tegemoet gaat.

Marcel van Duffelen
Jeugdvoorzitter