JO23

Rijsoord O23 is een feit en speelt 1e wedstrijd tegen Heerjansdam

RIJSOORD – Na weken gesprekken voeren door Patrick Rutten met spelers, trainers en de technische commissie en wedstrijden bekijken van JO17-1, JO19-1, 2e en 1e elftal stond dinsdagavond 4 april 2023 eindelijk de eerste wedstrijd van Rijsoord JO23 op het programma.

Om 18.30 uur verzamelden vijftien enthousiaste maar ook licht gespannen spelers (4 spelers JO17-1, 3 spelers JO19-1, 5 spelers 2e  elftal en 3 spelers 1e elftal) zich in de bestuurskamer enerzijds om zichzelf voor te stellen en anderzijds om te luisteren naar het grotere plan achter het JO23 team.  Patrick Rutten maakte zijn trainersdebuut en ook voor trainer Jeroen Troost is dit een onbekende leeftijdscategorie. Doelstelling voor deze wedstrijd was niet winnen of goed spelen alhoewel dat een mooie bijvangst zou zijn maar plezier hebben met elkaar, leren van elkaar en spelen met een hoge intensiteit.

Ouderwets met Jan als grensrechter en Shams als VAR begonnen wij in een 1-4-3-3 opstelling om 20.00 uur op het hobbelige hoofdveld aan de wedstrijd. In het witte tenue begint Rijsoord wat onwennig aan de wedstrijd wat overigens helemaal niet vreemd is omdat sommige spelers elkaar niet kennen, laat staan met welke been ze schieten of hoe ze bewegen. Heerjansdam is al vanaf het begin van het seizoen met dit team begonnen en traint ook elke maandag gezamenlijk. Toch is de eerste grote kans voor Mick die uit een voorzet van Joel de bal voorlangs schiet (een beetje vergelijkbaar met Jahanbakhsh afgelopen woensdag). Ook Heerjansdam laat zich gelden maar de enige twee gevaarlijke momenten worden vakkundig opgelost door een sliding van aanvoerder Timo en een redding van onze jongste speler en keeper Sem.

In de 2e helft gingen wij furieus van start want de 15 jarige Matin weet bijna de historische eerste goal voor JO23 te maken uit een voorzet van Kimi maar de keeper weet redding te brengen. Vervolgens gaat een kopbal van Timo uit een corner van Joel net over. Ook een eigen inzet van Heerjansdam wordt net van de lijn gehaald. In de 50e minuut volgt dan toch de verdiende voorsprong: uit een voorzet van Matin kopt Timo schitterend raak. In de 65e minuut is er een mooie aanval van Heerjansdam over rechts die achter de inmiddels keepende Thomas wordt gefrommeld. Vervolgens staan we even te slapen met elkaar want binnen de minuut ligt de 2-1 ook in het netje. Zonder Timo die zich laat wisselen vanwege beginnende kramp verschijnselen recht Rijsoord zijn rug wat resulteert in een aantal kansen. Na een goede actie van Enrique is het Sander die de bal zo in het doel kan schuiven maar helaas net naast gaat. Uit voorzetten van Joel raken zowel Enrique als Kimi de bal niet overtuigend genoeg om de keeper te verschalken. Ondertussen brengt Thomas ook nog goed redding op een doorgebroken Heerjansdammert. Sander en Kimi moeten zich helaas ook laten wisselen. Het slotakkoord is voor Rijsoord maar de vrije trap van Mick gaat net over waardoor de eindstand 2-1 blijft.

Wat ons betreft een prima start van JO23 want met drie 15-jarigen en één 16 jarige was het team behoorlijk jong maar de intensiteit was prima gezien het aantal spelers met kramp (of ligt het aan de conditie, haha). Op naar de volgende wedstrijd.