Pupil van de Week

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag was Nils Bijsterbosch Pupil van de Week tijdens de wedstrijd Rijsoord – Terneuzense Boys. Nils was rond 13.00 uur in het jeugdhome aanwezig samen met zijn vader. Nils had eerst zelf gevoetbald. Helaas had hij verloren, maar hij maakte in die wedstrijd wel zijn 40e doelpunt. Met het scorend vermogen van Nils zit het dus wel goed. Nils was wel een beetje zenuwachtig, maar had er vooral erg veel zin in. Nadat Nils was omgekleed mocht hij bij de voorbespreking zijn. Na een korte introductie werd Nils als een teamlid ontvangen door de mannen van Rijsoord 1. Nils voorspelde een 2-1 overwinning, dat zou een mooi vervolg zijn op de twee eerder gewonnen wedstrijden.

Voor de wedstrijd deed Nils mee met de warming-up en schoot hij met de reservespelers een balletje over. Bij aanvang van de wedstrijd liep Nils met de scheidsrechter het veld op. Aangekomen op de middenstip kreeg hij van alle spelers een boks en kon de wedstrijd beginnen. Nils gooide het muntje voor de toss omhoog en toen kwam misschien wel het spannendste moment van de middag: Nils mocht de aftrap nemen. Met gemak passeerde hij de verdediging van Terneuzense Boys en schoot de bal in juiste hoek van het doel en scoorde. Zijn 41e doelpunt voor Rijsoord dit seizoen.

Tijdens de wedstrijd zat Nils in de dug-out, waar Rijsoord de eerste 20 minuten goed van start ging. Na 29 minuten kwamen de kraaien op 0-1 achterstand door een doelpunt van hun spits Miroslav Peric. En laat die spits nou net zo’n neus voor doelpunten hebben als Nils want vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld naar 0-2 door een doelpunt van wederom hun spits Miroslav Peric. En zo gingen ze met een 0-2 achterstand richting de kleedkamer.

In de 2e helft werd het in de 51e minuut 0-3 (wederom door hun spit Miroslav Peric) en die had zijn hattrick binnen. Na 90 minuten eindigde de wedstrijd in een teleurstellend verlies van 0-3. Na de wedstrijd vertelde Nils dat hij de toss, het nemen van de aftrap en scoren heel leuk vond. Jammer van de uitslag natuurlijk, maar het mocht de pret van de middag niet drukken.

Van speler Jochem Kouwenhoven kreeg Nils een certificaat en een bal met alle handtekeningen van de spelers van Rijsoord 1. Deze krijgen een mooi plekje op zijn kamer.
We vonden het erg gezellig dat je er was Nils!