Pupil van de Week

Pupil van de Week Boaz is meestervoorspeller

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag was Boaz Groenenweg Pupil van de Week tijdens de wedstrijd Rijsoord – De Zwervers. Boaz was rond 13.15 uur in het jeugdhome aanwezig (zijn eigen wedstrijd was verplaatst) samen met ouders. Hij was wel een beetje zenuwachtig, maar had er vooral erg veel zin in. Nadat Boaz was omgekleed mocht hij bij de voorbespreking zijn. Na een korte introductie werd Boaz als een teamlid ontvangen door de mannen van Rijsoord 1. Boaz voorspelde een 2-1 overwinning en daar konden de heren zich wel in vinden.

Voor de wedstrijd deed Boaz mee met de warming-up en schoot hij met de reservespelers een balletje over. Bij aanvang van de wedstrijd liep Boaz met het scheidsrechterstrio het veld op. Aangekomen op de middenstip kreeg hij van alle spelers een boks en kon de wedstrijd beginnen. Boaz gooide het muntje voor de toss omhoog en toen kwam misschien wel het spannendste moment van de middag: Boaz mocht de aftrap nemen. Met gemak passeerde hij de verdediging van De Zwervers en schoot de bal in juiste hoek van het doel en scoorde. Dit moest een goede stimulans zijn voor de spelers van Rijsoord.

Tijdens de wedstrijd zat Boaz in de dug-out, waar hij vol spanning naar de wedstrijd zat te kijken. Na 22 minuten kwamen de kraaien op voorsprong door een doelpunt van Jari Bendt. Dat was een feestje! Na 42 minuten werd de voorsprong verdubbeld naar 2-0 door een doelpunt van Casper Gerritse. En zo gingen ze met een goed gevoel richting de kleedkamer voor de rust.

We zaten op rozen, maar moesten wel op blijven letten. Zeker toen in de 2e helft in de 77e minuut ineens  de 2-1 werd gescoord door De Zwervers. Die wilden er meer uit halen en gingen vol druk zetten. Het was nog een kwartier heel spannend en er gebeurde veel op het veld. Boaz keek het allemaal aan en vertelde later dat hij er ook wel een beetje om moest lachen. Uiteindelijk kwam het verlossende eindsignaal en gaat Boaz de boeken in als meestervoorspeller. Na afloop ging trainer Johan Versluis nog even te rade bij Boaz voor de wedstrijd van volgende week en daar verwacht Boaz een 2-4 winst. Dat zou top zijn natuurlijk.

Van speler Dogukan Kalup kreeg Boaz een certificaat en een bal met alle handtekeningen van de spelers van Rijsoord 1. Deze krijgen een mooi plekje op zijn kamer.

We vonden het erg gezellig dat je er was Boaz en hopen dat je voorspelling voor volgende week uitkomt!!