Leuke en ook wel spannende middag voor Nienke

RIJSOORD – Afgelopen Zaterdag 4 maart was Nienke Joosten pupil van de week tijdens de burenwedstrijd Rijsoord 1-Heerjansdam 1. Nienke was rond 12:45 aanwezig bij het jeugdhome met haar vader, moeder en oom. Ze was zo zenuwachtig dat ze er gewoon slecht van had geslapen. Ondanks de slapeloze nacht had Nienke er erg veel zin in.

Nienke mocht bij de voorbespreking zijn en uiteraard ook haar voorspelling voor de wedstrijd doen. Zeer overtuigend zette zij in op een 3-2 overwinning. Zelf had zij die ochtend ook nog gevoetbald maar helaas verloren ondanks haar sliding waarbij ze bijna de scheids over zich heen liet vallen. Dus een wedstrijd die gewonnen zou worden die dag zou wel leuk zijn.

Nienke deed lekker mee met de warming up en liet aan de mannen zien dat ook meiden goed kunnen hooghouden en slidings maken. Bij aanvang van de wedstrijd liep Nienke met de scheidsrechter mee naar de middenstip. Na de toss ging ze na enige twijfel vol overgave op het doel af. Ze wist met gemak te scoren, dus  de toon voor de wedstrijd was gezet. En dat bleek ook. Ondanks het feit dat Rijsoord laatste staat en Heerjansdam koploper is, wist Rijsoord in de 24e minuut de 1-0 te maken. Iets wat niet in de lijn der verwachtingen lag, dus des te mooier!

Het werd al met al een spannende wedstrijd waarbij de eindstand uiteindelijk 2-2 werd. Net 1 doelpunt te weinig om haar voorspelling te winnen helaas. Na afloop vertelde Nienke dat ze de wedstrijd heel spannend had gevonden. Vooral ook omdat de reservespelers waarmee  ze in de dug-out zat heel enthousiast waren omdat Rijsoord zich zo kranig verweerde tegen de koploper. Zeker toen de 2-1 viel ging het los op het veld. Maar helaas lag de 2-2 er al snel weer in en werd het een spannend laatste kwartier. De scheidsrechter floot af en de eindstand was 2-2. Al met al een fijne gezellige wedstrijd met veel spanning en publiek.

Na afloop ging Nienke nog op de foto met de door haar uitgekozen favoriete speler Stefan Havelaar. Stefan komt terug van een blessure en begon naast Nienke op de bank. In de tweede helft viel hij in. Stefan overhandigde de met handtekeningen gesigneerde bal en het certificaat. Nienke vertelde dat ze het een hele leuke ervaring vond. En wij vonden het gezellig dat je er was Nienke!