JO19-1 bekert verder

Rijsoord JO19-1 bekert verder na penalty’s

Steenbergen – Na nog maar twee wedstrijden gespeeld te hebben en dieook nog te hebben verloren, waren de jonge kraaien op zoek naar een ronde verder in de beker. Zaterdag 25 februari stond de uitwedstrijd tegen SC Welberg 19-1 op de agenda. Welberg is een deelgemeente van de Gemeente Steenbergen (Brabant). Het team was verre van compleet. We hadden een paar vakantiegangers en bijna alle tweedejaars spelers van 19-1 mochten aansluiten bij het tweede. Hierdoor traden we aan met een erg jong team aangevuld met vier eerstejaars spelers van de JO17-1. Sem Jerins (keeper), Daniel Soares, Lucas van der Hammen en Matin Shojaai waren bereid om het team te completeren.

Om 11.00 uur werd er afgetrapt, al moesten we even wachten want de aanvoerdersband lag nog in de kleedkamer. Mischa was vandaag de aanvoerder. Al met al was het begin niet het beste deel want door onoplettendheid van de verdediging stonden we al naar 3 minuten 1-0 achter. Deze achterstand moesten we even verwerken, maar na een kwartiertje begon het lekker te lopen. Diverse leuke aanvallen over de grond werden helaas niet omgezet in een goal, een vrijetrap werd door Vincent bijna een dorp verder geschoten. Dit kwam vooral door de harde wind die we wel in de rug hadden maar schuin over het veld stond. Toch kwam uit een hoge voorzet van Vincent de verdiende gelijkmaker. In een kluwen van spelers werd de bal door een speler van de tegenstander geraakt, waardoor de bal met een curve in de hoge linker bovenhoek belandde. Het veldoverwicht voor rust hadden we om moeten omzetten in een voorsprong, dat gebeurde niet en zo gingen we met een 1-1 rusten. In de rust werden de goede en slechte dingen besproken en werd er gezegd dat we de bal laag moesten houden en doorgaan met het goede veldspel.

Dat dit de tweede helft niet uit de verf kwam, was een gevolg van het nog fysiekere spel van de tegenstander. Dat ze groter waren was vanaf het begin al duidelijk maar er liepen een paar kolossen (volgens een ouder de plaatselijke buschauffeur ) in die zelfs onze grotere spelers omverkegelde. Door het fysiekere spel van de tegenstander werd het meer een gevecht dan een voetbalwedstrijd. Dit werd wat trekken en duwen en in een van die situaties was het onze aanvoerder die voor 10 minuten naar de kant mocht. Vanwege praten tegen de scheidsrechter werd er verteld al vond de coach van de tegenstander dat hun speler hetzelfde had verdiend. Die 10 minuten was overleven en dat lukte zeker doordat Matin en Sem hun zaakjes achterin goed op orde hadden en Tom – hoe klein hij ook is – voorop in de strijd ging. Na die 10 minuten konden we weer aan aanvallen denken en de eerste keer dat we weer bij hun goal waren, was het raak. Een vrije trap bijna op de 16 meter lijn werd door Julian netjes in de verre hoek geschoten. Nu vasthouden en kijken of we op de counter een derde konden maken. Dit lukte vrij aardig en Daniel had de 1-3 op zijn sloffen maar schoot net naast. Nog een kleine 10 minuten te gaan en toen kregen we een Penalty tegen.

Sem wilde de bal oprapen en blokkeerde de tegenstander. Deze ging makkelijk liggen en de penalty werd binnen geschoten. 2-2 met nog een minuut of 8 te spelen. Deze minuten werden uitgespeeld en beide teams gingen vol voor de penalty`s. Iets wat de spelers niet vaak meemaken en ook wel weer bijzonder is. Met meerdere Penatybokaal winnaars vanuit de kleinere jeugd hoopten we deze serie goed af te sluiten. Sem de keeper wilde de eerste ontvangen maar de tos werd verloren waardoor wij moesten beginnen. Na overleg met elkaar werd er een volgorde afgesproken en Emiel durfde het aan om de eerste te nemen. De keeper ging naar zijn linkerhoek en Emiel schoof de bal netjes door het midden in. 0-1, de eerste van Welberg was ook hard ingeschoten 1-1. Toen hadden we keeper Sem uitgekozen. Hij schoot erg hard in de rechterhoek, waar de keeper hem nog wel kon toucheren maar de bal er wel in ging 1-2 . Het team juichte en Welberg moest nu weer. Deze bal werd erg hard geschoten maar spatte uiteen op de lat dus bleef het 1-2. Nu was Julian aan de beurt en ook hij schoot zijn penalty beheerst binnen dus met 1-3 kwam de druk bij Welberg te liggen en deze moest erin. Maar er werd hoog over geschoten het bleef 1-3. Nu moest Matin ook al was hij wat nerveus. Hij wachtte geduldig op de keeper en schoof de bal netjes in het doel. De jonge kraaien vlogen elkaar in de armen en er werd in de kleedkamer nog even nagefeest. Het ‘Laat maar waaien…’ klonk in Brabant. Op naar de volgende ronde en op naar meer overwinningen.

 

Gefeliciteerd: Mischa, Troy, Vincent, Tom, Thymen v.d S, Lucas.S, Daniel , Julian, Emiel, Silvano, Tex, Luvas v.d.H, Silvano, Matin en Sem