3-1 verlies tegen derdeklasser

Het nut van een oefenwedstrijd

door Wim de Rooij

 

Rijsoord heeft zaterdagmiddag geoefend tegen derdeklasser FC IJsselmonde. Een wedstrijd, die met 3-1 werd verloren en dat kun je vraagtekens zetten bij het nut van zo’n wedstrijd. Natuurlijk is het goed om na enkele weken relatieve rust het elftal te laten spelen. Echter met veel blessures en andere afwezigen kan trainer Johan Versluis toch ook niet een goed beeld krijgen van de beste opstelling? Maar zo’n wedstrijd is natuurlijk al ruim van tevoren vastgesteld en die kun je niet op een laatste moment afzeggen, alhoewel een goede training wellicht meer opgeleverd had. Nu leverde het ook nog eens een voorlopige afwezigheid van Danny Haasdijk op, die al na tien minuten met een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure het veld moest verlaten.

 

Op het veld was het verschil tussen een eerste- en derdeklasser niet echt te zien. De thuisploeg had over de gehele wedstrijd gezien het betere van het spel en was meer in de aanval dan Rijsoord, dat voor de rust op voorsprong kwam door een doelpunt van Niek Meijer, waarbij het fout uitverdedigen van de thuisploeg goed werd afgestraft; 0-1. Kort na de rust had Rijsoord de voorsprong kunnen verdubbelen, maar het schot van Rafael Andrade belandde op de paal. Vijf minuten later greep de verdediger van Rijsoord onvoldoende in en kon doelman Jesse Verveer ternauwernood de gelijkmaker voorkomen. Echter met nog een half uur te spelen ging Verveer zelf in de fout en kon de thuisploeg vrij eenvoudig de gelijkmaker scoren; 1-1. En alsof het deze wedstrijd erbij hoorde, ging Rijsoord vier minuten later weer verdedigend in de fout; 2-1. En met nog drie minuten te spelen was er bij Rijsoord balverlies op het middenveld en dat betekende de derde treffer voor de thuisploeg; 3-1. Tussen die twee doelpunten kreeg de thuisploeg een nog wel makkelijk gegeven strafschop, maar Jesse Verveer ontpopte zich als een penaltykiller en stopte de strafschop perfect.

 

Een matig optreden van Rijsoord, dat zichzelf geen dienst deed met dit verlies. In plaats van wat zelfvertrouwen te ‘tanken’ werd het een ruim verlies tegen een team, dan twee klassen lager speelt. En dat met de wedstrijd tegen koploper Heerjansdam in het vooruitzicht. Deze wedstrijd staat op de agenda voor volgende week zaterdag op het sportpark aan de Vlasstraat. Wie Rijsoord nog eerder wil zien spelen moet dinsdagavond om 20.00 uur op het sportpark zijn. Dan is de wedstrijd tegen Hillegersberg in het kader van de Fiduscup.

Leave a Reply