Pupil van de Week

Roy Horsten ziet Rijsoord vanaf de bank winnen en viert feest

RIJSOORD – Zaterdag 3 februari was Roy Horsten uit de 11-2 de Pupil van de Week bij V.V. Rijsoord bij het duel tussen Rijsoord en Spartaan 20.

Roy was rond 12.45 uur bij het jeugdhome samen met zijn vader. Daar heeft hij zich omgekleed en mocht zich voegen bij de voorbespreking met de spelers. Een beetje nerveus was hij wel, maar wel
overtuigend zeker van een positieve uitslag, nadat trainer Johan Versluis hem vroeg naar zijn voorspelling van de wedstrijd. Roy antwoorde heel direct: 3-2. In de ochtend speelde Roy zelf ook een wedstrijd tegen Nieuw Lekkerland 11-2 en wist zijn ploeg met 4 – 1 een duidelijke overwinning te behalen. Roy maakte daar twee doelpunten van. Dus Roy was positief dat de winst die dag door zou zetten. Roy ging mee naar de kleedkamer voor de technische bespreking om vervolgens de warming up op het veld mee te maken.

Aan het begin van de wedstrijd liep Roy samen met de scheidsrechters het veld op. Na de succes boksen van de spelers mocht Roy het eerste doelpunt scoren bij de keeper van Spartaan 20. Die ging er overduidelijk in. Een voorbeeld-goal voor de spelers van Rijsoord.

Tijdens de wedstrijd zat Roy in de dug-out tussen de reserve spelers. De spanning was te snijden toen er binnen vijf minuten al een grote kans kwam van Rijsoord. De 1 nul kwam in de 40e minuut gemaakt door Jari Bendt. Een positieve vibe heerste. Deze werd voortgezet nadat Rijsoord met 2-0 door een doelpunt van Casper Gerritse op een verdere voorsprong kwam. Echter werd het snel 2-1, maar de kraaien bleven in de winning mood. Met nog zes minuten op de klok scoorde Danny Haasdijk de 3-1. Zou de voorspelling van Roy dan toch  goed geweest zijn. Eigenlijk liever niet want dat zou beteken dat Spartaan er in de laatste minuut nog 1 moest maken. En gelukkig dit gebeurde niet. Rijsoord won na lange tijd weer thuis en in de competitie.

Vreugde alom van de spelers en natuurlijk werd Roy gevraagd om de voldoende keer ook weer pupil van de week te zijn, omdat ze vandaag gewonnen hadden. Er werd samen met Roy een heerlijk overwinningsfeestje gevierd in de kleedkamer nadat de spelers beloofd hadden hem geen bier te geven.

Na het feestje kwam Timo Versteeg de sponsorbal met alle handtekeningen overhandigen in de bestuurskamer en kreeg Roy een certificaat van zijn deelname als pupil. Zelfs van sponsor van de spelersbal Jan de Jong kreeg Roy nog een mooi schilderij die hij zelf gemaakt had met een voetbalveld, spelers en de emblemen van Rijsoord en Spartaan. Al met al een mooie middag met een heerlijke overwinning. Roy gaf aan dat hij genoten heeft!