Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Rijsoord – Spartaan 20

RIJSOORD – Het had moeten gebeuren afgelopen zaterdag om perspectief te hebben op het vervolg van de competitie. Dat perspectief zal er misschien nog wel zijn, maar het wordt wel een heel dun lijntje. Het onnodige verlies in Oostkapelle zorgt ervoor dat alleen een inhaalrace vanaf nu het geloof in lijfsbehoud voor de eerste klasse aan kan wakkeren. We zijn op de helft van de competitie dus hebben nog exact 13 wedstrijden te gaan om het tij te keren.

Dit weekend spelen we de return van onze eerste wedstrijd en komt Spartaan 20 bij ons op bezoek. Die eerste wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Spartaan 20. Dat was voor hen een prima vertrekpunt om een rol van betekenis te gaan spelen in de eerste klasse C. Dat doen ze ook zeker, al was het afgelopen weekend wel een bittere pil voor de ploeg van Omar Kahn om met maar liefst 0-4 te verliezen van Terneuzense Boys. Een ploeg die eigenlijk net als Rijsoord vecht om een plaats op de ranglijst die aan het eind van het seizoen minimaal recht geeft op promotie/degradatie wedstrijden. En dus mag de gedachte gerechtvaardigd zijn, wat Terneuzense Boys kan moet toch ook bij Rijsoord mogelijk zijn?

Spartaan 20 zal er in ieder geval op gebrand zijn om dat verlies recht te zetten. Met die wetenschap zal het voor de ploeg van Johan Versluis een extra motivatie moeten zijn om nu maar eens de eerste driepunter bij te schrijven. Dat zal het dunne lijntje met perspectief op lijfsbehoud alleen maar laten toenemen en anders worden het nog 13 hele moeilijke wedstrijden voor de “ kraaien” .

Dus we gaan gewoon weer van het positieve uit! Die eerste overwinning moet er gewoon komen!

De wedstrijd begint op het gebruikelijke tijdstip van 14-30 uur. De wedstrijdbal wordt deze middag geschonken door Jan de Jong die bij zowel Rijsoord als Spartaan zijn sporen heeft liggen. Dank je wel Jan!