Pupil van de Week

Pupil van de week Xavi scoort penalty

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag was Xavi Riesmeijer pupil van de week tijdens de wedstrijd Rijsoord – BVCB.
Xavi was rond 12.30 aanwezig in het jeugdhome samen met zijn ouders, broertje, tante, nichtje en opa en oma. Hij was wel een beetje zenuwachtig, maar had er vooral erg veel zin in. Xavi mocht bij de voorbespreking zijn en ging daarna met de spelers mee naar de kleedkamer.

Het was best koud dus Xavi deed actief mee met de warming-up. Bij aanvang van de wedstrijd liep Xavi naast de scheidsrechter het veld op. Aangekomen op de middenstip kreeg hij van alle spelers een boks en kon de wedstrijd beginnen. Vanaf de middenstip dribbelde Xavi zelfverzekerd richting het doel van BVCB. De verdediging had het nakijken. Maar hij stuitte op de sluitpost van BVCB en zijn schot ging net naast. De scheidsrechter had iets onreglementairs gezien en legde de bal op de stip. De scheids deelde met een knipoog zelfs een gele kaart uit aan de keeper. Xavi nam vol vertrouwen plaats achter de bal en opende de score. Super gedaan Xavi!

Tijdens de wedstrijd zat Xavi tussen de spelers in de dug-out, waar hij vol spanning naar de wedstrijd zat te kijken. Lekker onder een fleecedeken, want het was best koud. Na 34 minuten kwamen de kraaien helaas op achterstand door een kopbal van de lange spits van BVCB. We gingen rusten met een stand van 0-1.

Na ongeveer 76 minuten kwamen we gelukkig weer langszij. Het werd 1-1 door een fantastisch doelpunt van Kevin Versteeg. Maar voor Xavi het wist lag kort daarna de bal weer in het net achter de keeper van Rijsoord. En zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellend verlies van 1-2.

Na de wedstrijd vertelde Xavi hij dat de hele wedstrijd leuk vond, maar de 2e helft beter als de eerste omdat we gescoord hadden. Xavi had voorspeld dat het 2-1 zou worden. Hij zat er goed bij alleen stond de uitslag net andersom op het bord.

Van reserve-keeper Jesse Verveer kreeg Xavi een certificaat en een bal met alle handtekeningen van de spelers van Rijsoord 1. Deze krijgen een mooi plekje op zijn kamer.

We vonden het erg gezellig dat je pupil was afgelopen zaterdag Xavi!