Voorbeschouwing DERBY Rijsoord – RVVH

RIJSOORD – Helaas lukte het niet om een punt over te houden aan de wedstrijd tegen Spartaan 20. Maar het voelde toch na een hobbelige voorbereiding als een nederlaag met perspectief. Perspectief wat de “kraaien’ ook zeker moeten vasthouden om de tegenstander van deze zaterdag, RVVH, tegemoet te treden.

Een echte derby dus al zo aan het begin van de competitie. Het blijft natuurlijk een mooi affiche en hopelijk zullen vele supporters van beide verenigingen de weg naar ons sportpark weten te vinden.

Rijsoord lijkt een ploeg, zeker met de vele mutaties in dit seizoen, wat nog moet wennen aan elkaar maar zeker de potentie heeft om door te groeien. RVVH kan met enkele wijzigingen in de selectie voortborduren op een sterk vorig seizoen waarbij lang om promotie werd gestreden. De vraag of deze wedstrijd te vroeg komt voor het jeugdige Rijsoord kunnen we pas na de wedstrijd beantwoorden. Maar natuurlijk zullen de manschappen van Marco van Rijn er alles aan doen om het de ploeg van Kevin Vink meer dan moeilijk te maken en om de punten in Rijsoord te houden.

Dat Rijsoord ook de kritische columns van Janus van Peenen in de Dordtenaar heeft gelezen dat kunnen we zaterdag zien en horen. Sinds deze week is er namelijk een nieuw scorebord in gebruik genomen en de geluidsinstallatie heeft ook een upgrade gehad waardoor Jan Pol voor iedereen weer goed verstaan- en hoorbaar zal zijn. Na afloop volop gezelligheid in de kantine met een DJ erbij. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie voetbalmiddag van te maken.

De wedstrijd zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Verduijn. Aanvang 14.30 uur.