Voorbeschouwing Spartaan ’20 – Rijsoord

RIJSOORD – Komende zaterdag gaat het ook voor Rijsoord weer beginnen. Dan wordt de eerste competitie wedstrijd gespeeld. Na een lange zomerstop en veel oefen- en bekerwedstrijden zal de ploeg van Marco van Rijn aan moeten tonen dat ze er klaar voor zijn.

Met een bijna volledig nieuwe selectie met jonge en ambitieuze voetballers werd de voorbereiding met name gebruikt om aan elkaar te wennen. Resultaten waren ondergeschikt al werd wel duidelijk dat het groeien naar een eenheid, het uitvoeren van de gewenste taken en opdrachten van de technische staf een lange(re) adem vergt. Alleen daar houdt een competitiestart natuurlijk geen rekening mee en dus mogen de ‘kraaien’ zaterdag gewoon aan de bak. Afgelopen week was er in ieder geval nog de gelegenheid voor de staf om de puntjes op de “i” te zetten.

Tegenstander is het vanuit de zondag eerste klasse afkomstige Spartaan ‘20. Een ploeg waar de laatste jaren met name in oefenwedstrijden tegen werd gespeeld. Maar nu dus in competitieverband. De ploeg van trainer Omar Kahn heeft een voorbereiding achter de rug met wisselende resultaten. Wat wel opvalt is het scorend vermogen. Afgelopen zaterdag werd in een doelpuntrijke wedstrijd nog met 4-3 van Binnenmaas gewonnen en verzekerde Spartaan ’20 zich in tegenstelling tot RIjsoord wel op een vervolg in het bekertoernooi.

Spelers en staf worden heel veel spelplezier en sportief succes gewenst. Voor de supporters die de wedstrijd willen bezoeken. Let op het aanvangstijdstip aan de Oldegaarde is 15.30 uur.