Rijsoord redt het ook niet bij Woudrichem

RIJSOORD – Ook de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi leverde geen winst op voor de ‘kraaien’. Woudrichem won met 2-0 en dus eindigde Rijsoord zelfs als laatste in deze poule waar LRC Leerdam en Heukelum verder zullen bekeren.

Op het natuurgras had Rijsoord soms moeite om de bal de juiste snelheid mee te geven. Trainer Marco van Rijn schreeuwde dan ook de longen uit zijn lijf om zijn spelers aan te sporen om het (bal)tempo te verhogen. Rijsoord was wel veel in balbezit maar wist eigenlijk geen kans te creëren. Tegenstander Woudrichem zat daar niet mee want die hielden de rijen gesloten en probeerde met lange halen naar voren hun spitsen te bereiken. De wedstrijd kabbelde voort en de beste kans was misschien wel voor Danny Haasdijk die na een pass van zijn broer Youri de bal het doel in wilde lobben maar die bal ging er net niet in. En dus werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Einde bekeravontuur
Rijsoord begon de tweede helft scherper aan de wedstrijd en leek op zoek te gaan naar het openingsdoelpunt. Maar na 5 minuten lag de bal toch ineens in het doel bij Zafer Bal toen Woudrichem in de omschakeling via Casper van Kleef van dichtbij wist te scoren. Rijsoord was vervolgens niet bij machte om de gelijkmaker te produceren en het was zelfs Woudrichem wat een kwartier voor tijd op 2-0 kwam. Nu wist Rick Naaijen bij een van de weinige keren dat Woudrichem in het zestienmeter gebied wist te komen zijn doelpunt mee te pikken. In het slotoffensief wat Rijsoord er uit perste belandde een schot van Jari Bendt nog op de paal en ranselde keeper Arjan Dekker een afstandsschot van invaller Francesco Messina uit de kruising. Maar de 2-0 stand veranderde niet meer. En zo eindigde het bekeravontuur voor Rijsoord dit seizoen.

De voorbereiding zit erop en de conclusie zal zijn dat er nog een hoop werk aan de winkel is. In wedstrijden tegen hoger spelende verenigingen werd prima weerstand geboden. Dan hoefde Rijsoord het spel niet te maken maar kon Rijsoord ‘reactie voetbal‘  spelen. Het zelf de wedstrijd naar de hand zetten of effectiever omgaan met kansen is iets wat nog ontbreekt en dat kwam in de (oefen)wedstrijden tegen met name tweede klassers aan het licht. Het inpassen van de nieuwe spelers, het willen spelen zoals Marco van Rijn voor ogen heeft kost gewoon tijd en geduld.

Trainer Marco van Rijn mag zich nu met zijn staf en spelers gaan concentreren op de competitie die volgende week (eindelijk) zal beginnen met een uitwedstrijd bij Spartaan’20. De wedstrijd begint daar om 15.30uur!

Opstelling Rijsoord – Zafer Bal  – Stefan Havelaar – Mark Zwang – Rafael Andrade Jr – Mike Hoogstad – Chakib Lechheb- Niek Meijer – Youri Haasdijk – Everlon Zimmerman – Danny Haasdijk – Jari Bendt.

In de tweede helft kwamen ook Luca  Bouwmeister, Dogukan Kulup, Francesco Messina  en Jochem Kouwenhoven nog binnen de lijnen.