Eerste officiële wedstrijd zaterdag

Oefenwedstrijden Rijsoord

door Wim de Rooij

De afgelopen week heeft Rijsoord een drietal oefenwedstrijden gespeeld en zeker de eerste twee verloren wedstrijden, thuis tegen tweedeklasser Papendrecht en uit tegen derdeklasser Meeuwenplaats, waren niet echt hoopgevend. De wedstrijd dinsdagavond tegen Excelsior Maassluis onder 21 kan wel als een goede wedstrijd worden weggeschreven. Deze week wordt er nog getraind om zaterdag om het ‘echie’ aan het werk te gaan. Dan is de uitwedstrijd om de beker in en tegen Heukelum.

 

De eerste oefenwedstrijd in de reeks van drie was de thuiswedstrijd tegen Papendrecht, die met 1-2 werd verloren. Een wedstrijd, waarin nauwelijks kansen werden gecreëerd. De doelpuntenmaker voor Rijsoord was Danny Haasdijk, die uit een strafschop mocht scoren.

 

Zaterdag speelde Rijsoord in Hoogvliet tegen derdeklasser Meeuwenplaat. Ook in deze wedstrijd kwam Rijsoord er niet echt aan te pas. Na drie kwartier stond er een stand van 2-0 op het scorebord. In de tweede helft zou de thuisploeg nog tweemaal scoren, waaronder een strafschop door de oud-Rijsoordspeler Chris Promes. Rijsoord scoorde in die tweede helft ook tweemaal door Luca Bouwmeister en Youri Haasdijk.

 

Dinsdagavond was er de derde oefenwedstrijd tegen Excelsior Maassluis onder 21 jaar. Rijsoord speelde een lekkere wedstrijd en won met 3-1 door doelpunten van Chakib Lechheb en tweemaal Everlon Zimmerman. Hopelijk wordt deze lijn doorgetrokken en wordt er een goede eerste bekerwedstrijd gespeeld. De volgende bekerwedstrijden zijn Rijsoord – LRC op zaterdag, 10 september en Woudrichem – Rijsoord op zaterdag, 17 september.

Leave a Reply