Hattrick voor Jari Bendt

Rijsoord derde van Ridderkerk

door Wim de Rooij

foto’s Leen Kruithof

 

Zaterdagmiddag om 12.00 uur stonden vierdeklasser Bolnes en eersteklasser Rijsoord tegenover elkaar op het sportpark van RVVH. De wedstrijd ging om de derde en vierde plaats van het Ridderkerks kampioenschap. Rijsoord zou probleemloos op de derde plaats eindigen en later in de middag liet RVVH in een moeizame wedstrijd Slikkerveer achter zich en mag het zich dus voor een jaar kampioen van Ridderkerk noemen.

Het is begrijpelijk dat trainer Marco van Rijn op dit moment zoveel als mogelijk spelers wil uittesten om uiteindelijk tot een ideale opstelling te komen. Ook nu dus weer een andere startopstelling dan de wedstrijd tegen Slikkerveer. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Melvin Vink. Geen onbekende voor Rijsoord, want vorig seizoen heeft hij de Kraaien ook enkele malen mogen leiden. Rijsoord ging flitsend van start en al na vijf minuten stond de 2-0 op het scorebord door doelpunten van Danny Haasdijk en Jari Bendt. De eerste kreeg de kans na een prima steekpass en Bendt profiteerde alert van een fout in de verdediging. Al tijdens dit deel van de wedstrijd waren er enkele heetgebakerde spelers van Bolnes, die duidelijk lieten blijken het niet eens te zijn met sommige beslissingen van scheidsrechter Vink. Met nog maar negentien minuten te hebben gespeeld hield deze het voor gezien en verliet het veld. De technische staf van Bolnes, die zich duidelijk verantwoordelijk voelde voor het staken van de wedstrijd, ging in gesprek met de scheidsrechter. Na een kleine twintig minuten en enkele ‘verzoenende’ gesprekken werd de wedstrijd vervolgd en zou die verder probleemloos worden uitgespeeld.

 

Rijsoord ging hierna gewoon door met aanvallen en er volgden meerdere kansen, maar de vraag was wie hem ging afronden. De ruststand zou 4-1 in het voordeel van Rijsoord zijn door een tegendoelpunt van Kevin Brunswijk en nog eens twee doelpunten van Bendt, die daarmee een hattrick op zijn naam mocht schrijven, maar had natuurlijk veel hoger moeten zijn als alle kansen goed benut waren. Na de rust weer een tegendoelpunt van Brunswijk en van de kant van Rijsoord doelpunten van Guido Peelen, Jari Bendt en Everlon Zimmermann. Met nog een kwartier te spelen moest Rijsoord met tien man verder omdat Sander Oudijn geblesseerd het veld moest verlaten en er geen wisselspelers meer waren. Met een 7-2 werd het een prima uitslag, echter aanvallend moet het bij Rijsoord beter kunnen. Te vaak gingen spelers voor eigen succes of was de pass onvoldoende. Echter de realiteit gebiedt te zeggen dat nog maar nauwelijks is getraind en dat het aan de technische staf is om de kwaliteiten in het veld samen te smeden tot een goed team.

Leave a Reply