Troostfinale voor Rijsoord

Slikkerveer wint van Rijsoord

door Wim de Rooij

foto’s Leen Kruithof – bekijk hier alle foto’s

Het mag best wel een unicum genoemd worden, maar dinsdagavond won Slikkerveer toch echt van Rijsoord. De trainingen zijn nog maar net begonnen natuurlijk, maar individueel zou Rijsoord toch beter moeten presteren dan de plaatsgenoot. Rijsoord kan in dit stadium natuurlijk nog geen team zijn dat elkaar blindelings kan vinden. Daarvoor zijn nog wel enkele weken nodig. Natuurlijk is het jammer dat Slikkerveer nu wel en Rijsoord niet de finale speelt. Woensdagavond wordt tussen RVVH en Bolnes bepaald wie zaterdagmiddag de tegenstander van Rijsoord wordt. Als het Bolnes wordt geen enkel probleem, want RVVH komen we toch nog wel tweemaal in de competitie tegen.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Rijsoord begon zwak en liet het initiatief teveel aan Slikkerveer. Na ruim een kwartier moest Zafer Bal de bal voor de eerste keer uit het doel halen toen John van Vugt hem met een schuiver in de uiterste hoek kansloos liet; 0-1. Dezelfde Van Vugt had enkele minuten later geluk toen hij de doorgebroken Danny Haasdijk van achteren neerhaalde. De scheidsrechter was erg mild en hield het bij een gele kaart waar een andere kleur ook niet misstaan had. Na een half uur had Rijsoord meer controle over de wedstrijd, maar bleef aanvallend beneden peil. Tien minuten voor de rust verdubbelde Slikkerveer de voorsprong. Weer liet het team zich verschalken en kon Bas Mulder van dichtbij de bal binnen tikken; 0-2.

 

Drie minuten na rust zag het er voor Rijsoord wat beter uit, toen Everlon Zimmermann de 1-2 mocht maken. Eerst was het Danny Haasdijk, die een goede kans kreeg, maar zijn schot stuitte op de doelman. Slikkerveer kon de bal niet wegwerken en toen was het voor Zimmermann een koud kunstje om te scoren. Met nog een kwartier te spelen was het 1-3 door een doelpunt van Cerezo Fung-A-Wing. Een uitval van Slikkerveer over links en een scherpe voorzet kon door de verdediging niet onder controle worden gekregen en toen was het voor de aanvaller van Slikkerveer een koud kunstje om het derde doelpunt van de avond aan te tekenen. Voor de supporters van Slikkerveer een opsteker, want het gebeurt niet veel dat er van Rijsoord gewonnen wordt. Slikkerveer staat daarmee zaterdag in de finale van het kampioenschap van Ridderkerk en Rijsoord mag met een nog onbekende tegenstander uitmaken wie nummer drie gaat worden.

Leave a Reply