Doelpuntloos gelijkspel

Verdienstelijke oefenwedstrijd Rijsoord

door Wim de Rooij

POORTUGAAL – Na twee trainingsavonden stond voor zaterdag voor de Kraaien alweer de eerste oefenwedstrijd op het programma. En het was geen onbekende voor Rijsoord, want vorig seizoen ontmoetten Rijsoord en Poortugaal elkaar tweemaal in de hoofdklasse. Het is bekend dat Rijsoord naar de eerste klasse degradeerde en Poortugaal in de hoofdklasse bleef. Vanwege de competitieverplichtingen voor een hoofdklasser heeft Poortugaal er al enkele weken van training en meerdere oefenwedstrijden op zitten. Rijsoord was dus een ‘leuke’ tegenstander om tegen te oefenen. Vanwege de hittegolf begon de wedstrijd al om 10.30 uur.

Voor de supporters van Rijsoord, waarvan de meesten de schaduw van de tribune opgezocht hadden, was het weer even wennen na de leegloop aan het einde van vorig seizoen. Veel nieuwe spelers kwamen naar de club aan de Vlasstraat en ook voor trainer Marco van Rijn was het weer even wennen. Weer bij een andere club en met veel nieuwe spelers, waarvan van een trainer verwacht mag worden dat hij er een goed elftal van gaat maken. Na afloop mag gezegd worden dat Rijsoord niet onverdienstelijk speelde. Zeker de eerste helft gaf Rijsoord goed partij en was het verschil tussen een hoofdklasser en een eersteklasser nauwelijks merkbaar. Er waren niet al te veel grote kansen en daar waar er een kwam stonden de doelmannen op de goede plaats.

Na de rust twee totaal andere elftallen, zodat iedereen aan spelen toekwam. Ook een heel andere tweede helft, omdat Poortugaal nadrukkelijk aandrong en Rijsoord zich in de verdediging terugtrok. Kansen waren er voor de thuisploeg voldoende, maar het vizier stond deze zaterdagmorgen nog niet op scherp. Dus dacht de scheidsrechter in het laatste kwartier de thuisploeg de helpende hand te bieden door voor een pietluttige overtreding een strafschop toe te kennen. Maar ook dat was te hoog gegrepen voor de thuisploeg, want via de paal ging de bal naast. Na tweemaal drie kwartier en enkele drinkpauzes kwam er een definitief einde aan de wedstrijd en mag gesteld worden dat het gelijke spel, zeker op basis van de eerste helft, meer dan verdiend was.

Volgende week staat het kampioenschap van Ridderkerk centraal. Dinsdag om 19.30 uur speelt Rijsoord op het veld van RVVH de eerste wedstrijd tegen Slikkerveer. Iedereen hoopt natuurlijk op een finale tussen Rijsoord en RVVH, die elkaar ook in de competitie gaan tegenkomen. Maar dan moet er eerst gewonnen worden van Slikkerveer en zal RVVH Bolnes opzij moeten zetten. De tijd zal het leren.