Clubvoetbaldagen 2022

Clubvoetbaldagen weer succesvolle start vakantie

RIJSOORD – De clubvoetbaldagen op V.V. Rijsoord zitten er weer op. Van maandag 11 t/m woensdag 13 juli 2022 stond de 8e editie vanwege het aankomende WK in het teken van een aantal huidige Franse wereldkampioenen zoals Griezman, Mbappe en Giroud.

Ook deze editie – die voor de 5e maal gecoördineerd werd door Jeroen Troost – was net als voorgaande jaren in een record tempo uitverkocht. Een maximum aantal van 72 kinderen had zich aangemeld met op het laatste moment helaas twee afmeldingen die direct weer werden ingevuld door twee kinderen die toevallig aan kwamen ‘lopen’: Sepp en de vijfjarige Robin.

Naast tropische temperaturen en onderhoudswerkzaamheden op de voetbal zijn er nog een aantal zekerheden tijdens de clubvoetbaldagen: Danielle & Carolien zijn de hartelijke gastvrouwen, Arie & Jeroen de coördinatoren, Mariette regelt de lunch samen met haar zoon Martijn en haar ouders en we hebben een vaste ervaren trainersgroep. Vanwege vakantie zag de trainersgroep er dit jaar alleen behoorlijk anders uit. De ‘ervaren’ rotten Alex en Jop waren weer van de partij, aangevuld met een behoorlijk aantal debutanten: Mick, oud deelnemers Brent & Sjoerd, het vrouwelijke trainersduo Sanne & Deanne, Mariska die haar verkering Jop ging helpen én Remco had vrij gekregen van zijn baas.

De eerste dag stond uiteraard in het teken van de ontvangst. Alle kinderen kregen een licht blauw tenue en alle trainers waren in het rood. Zowel de ochtend als de middag stonden in het teken van allemaal verschillende voetbaloefeningen. Na de lunch werd er gestreden om de penalty bokaal en aan het einde van de dag kreeg iedereen een mini bal mee naar huis.

Op dinsdagochtend stonden er weer voetbaloefeningen op het programma waarbij er een zevenkamp gespeeld werd om de prijzen. Vanwege de hoge temperatuur hadden we besloten om de voetbalbingo te verplaatsen van woensdag naar dinsdag zodat de kinderen langer uit de zon waren. ’s Middags begonnen de poulewedstrijden van het populaire toernooi waarbij er een onderscheid werd gemaakt in leeftijd.

De laatste dag waren er nog veel blije gezichten te zien, ’s ochtends stonden er weer voetbaloefeningen op het programma maar eigenlijk keek iedereen reikhalzend uit naar de finale wedstrijden van het toernooi. Na de lunch – waarbij de jarige Sjoerd in het zonnetje werd gezet door Len en een paar vriendjes – moesten de kinderen eerst nog shoot outs nemen waar ook weer prijzen mee gewonnen konden worden en hierna konden ze los gaan in de wedstrijden.

Onder het toeziend oog van veel (groot) ouders kreeg iedereen een medaille, werden er sportiviteitsprijzen uitgedeeld aan Brandon, Marc en Lois waarna de trainers in hun eigen groep de kinderen nog toespraken en certificaten en vaantjes uitdeelden.

Samenvattend weer een uitstekende prestatie van een aantal vrijwilligers om 72 kinderen drie hele leuke clubvoetbaldagen te bezorgen. Trainers, gastvrouwen, coördinatoren en mensen van de catering… enorm bedankt! Jullie zijn toppers.