MO11-1 ongeslagen kampioen

MO11-1 kampioen

RIJSOORD – De meiden van de onder de 11-1 waren in de voorjaarscompetitie goed op dreef. We hadden na 6 wedstrijden 18 punten (alles gewonnen) verzameld en stonden bovenaan in de competitie. De nummer 2 Arkel had uit 5 wedstrijden 13 punten behaald en kon daarom, in een competitie waar 8 wedstrijden werden gespeeld, ook nog kampioen worden.

De eerste kans voor ons om kampioen te worden was op 14 mei tegen Oranje Wit. Achter de schermen waren de medailles al ingekocht en opa’s, oma’s en ouders hadden hun agenda vrijgehouden. Het was dan ook een domper dat de wedstrijd niet door kon gaan omdat Oranje Wit te weinig spelers had.

Gelukkig kregen we op zaterdag 21 mei een herkansing in de thuiswedstrijd tegen Groot-Ammers. Een fysiek sterke ploeg waar we eerder in de competitie 7-2 van hadden gewonnen. Zoals bekend zijn kampioenswedstrijden, wedstrijden welke op zichzelf staan, dus het was belangrijk om geconcentreerd aan deze wedstrijd te beginnen.

De boodschap was goed aangekomen, want de meiden startten fel en waren in het eerste kwartier met goed spel veel op de helft van de tegenstander te vinden. Helaas bleef een doelpunt uit. Gelukkig viel halverwege de eerste helft ons eerste doelpunt waardoor het ijs was gebroken. Met een 3-0 tussenstand gingen we de kleedkamer in. Na de rust wisten we de voorsprong verder uit te bouwen tot een eindstand van 8-1. Kampioen!
Na het eindsignaal werd de champagnefles ontkurkt, ging de confetti de lucht in, kregen de meiden medailles uitgereikt en stonden de paparazzi klaar om foto’s te maken.
Het kampioensfeestje werd afgesloten met een patatje in de kantine.

Aangezien de laatste competitiewedstrijd op 28 mei tegen Oranje Wit met 7-6 werd gewonnen, kan Rijsoord zich de terechte ongeslagen kampioen in de eerste klasse noemen met 24 behaalde punten uit 8 wedstrijden. Top gedaan meiden!

Staand: Zoë, Lynn, Ise, Fien, Maud, Kelyanna 
Zittend: Chloë, Fenna, Noor, Feline.

Leave a Reply