Stedoco MO13-1 - Rijsoord MO13-1 0-8

Rijsoord MO 13-1 ongeslagen kampioen!

Verslag Wim de Rooij

HOORNAAR – Zaterdagmorgen was het in diverse huizen in Ridderkerk en Rijsoord al vroeg dag, want MO 13-1 oftewel het eerste team van de meiden onder 13 jaar kon kampioen worden. En een goede wedstrijd begin je met een goede voorbereiding. Wel jammer dat de meiden geen kampioen op het eigen ‘Kraaiennest’ konden worden, want het was een uitwedstrijd. En dus werd er op tijd vertrokken naar Stedoco in Hoornaar, met in het kielzog van het voetbalteam vaders, moeders, broertjes, zusjes en natuurlijk de opa’s en oma’s. Want iedereen wilde toch graag dit kampioenschap meemaken.

Het kampioenschap was voor deze wedstrijd nog zeker niet beslist, want er moest wel gewonnen worden. En zeker van Stedoco, want dat stond op de tweede plaats met slechts een puntje minder. Bij winst van de thuisploeg zou Stedoco er met de bloemen vandoor gaan. Maar onder de goede leiding van de trainers Johan, Rene en Marcel namen de meiden van Rijsoord al snel het initiatief en binnen de kortste keren werd er tweemaal door Rijsoord gescoord. Belangrijk in dit stadium van de meiden is dat zij plezier in hun sport hebben en ook tijdens de wedstrijd leren van hun coaches om beter te gaan voetballen. De ouders en grootouders, die het team dit seizoen hebben gevolgd, hebben de vooruitgang van dit meidenteam duidelijk kunnen waarnemen. Een goede ontwikkeling voor het meiden- en straks damesvoetbal in Rijsoord.

De meiden van Stedoco zullen ook gemerkt hebben dat zij een prima tegenstander tegenover zich hadden staan, want zij kwamen er nauwelijks aan te pas. De verdediging met Tessa, Renske, Lisa en Ilse en onze uitstekende keepster Sherena stond als een huis. Net als de rest van dit seizoen wisten onze spitsen Zoë en Isa het doel goed te vinden. Op het middelveld zorgden Jolie, Fae, Senna en Zoey voor een prima balans in het team. Rijsoord MO 13-1 bleef de ene na de andere mooie aanval op elkaar stapelen en bracht de uiteindelijke uitslag van 0-8 op het scorebord. Een prima overwinning en een verdiend kampioenschap, wat natuurlijk gevierd moest worden. Snel door de ouders opgeblazen bekers werden aan de meisjes uitgereikt en natuurlijk ontbraken ook de ‘champagne’ en de foto’s niet. Het duurde nog wel even voordat de reis naar Rijsoord weer aangevangen kon worden.