Rijsoord JO15-1 - HSCC JO15-1 2-0

JO15-1 kampioen

RIJSOORD – En dan is het opeens zaterdag 14 mei 2022, de dag dat Rijsoord JO15-1 kampioen kan worden door zelf te winnen aangezien ze vier punten voor staan ten opzichte van concurrent MVV’58 met nog twee wedstrijden te spelen. Onze tegenstander was echter geen ‘walk in the park’ want onze gasten uit Hei en Boeicop waren voor de winterstop kampioen geworden in hun 1e klasse en na de winterstop hebben ze van de laatste zeven wedstrijden er zes gewonnen waarvan de laatste wedstrijd afgelopen donderdag met 8-0 wat ze had gebracht tot een derde plek.

Op mijn vraag in de voorbespreking wie het spannend vonden, staken alle spelers hun hand op wat uiteraard logisch is en wat ik verwacht had. We hebben daarom vooral besproken hoe wij de spanning in ons voordeel kan laten werken en de grootste kans hierop is door vooral de dingen te doen die we altijd doen: hard werken, ballen in de voeten spelen, opbouwen, ballen laten vallen als je met je rug naar je tegenstander staat, etc.

Onder toeziend oog van fotografen Gerda en Dammers en heel veel supporters waaronder mijn eigen vader gingen wij zonder de geblesseerde Noah om 10.30 uur van start op het kunstgras van het hoofdveld onder leiding van scheidsrechter Piet en grensrechter Jan. Er scheen een heerlijk zonnetje dus Ilmars had ervoor gezorgd dat de sproeiers nog aan gingen vlak voor de wedstrijd.

Na twee minuten valt er heel veel spanning weg bij de spelers, trainers en bij de supporters want het is Brent die de 1-0 maakt na een slimme pass van Thijmen. Niet veel later heeft Lucas een uitstekende voorzet met links maar Matin kan hier net niet bij. Ook Daniel laat een eerste schotje los wat gered kan worden door de keeper. Na 12 minuten is er een goede corner van Sjoerd maar Mitch kan net niet hard genoeg zijn hoofd achter de bal zetten. Vervolgens laat Brent een goed schot los vanuit de rechterhoek maar de keeper weet deze prima te keren met zijn voeten.  Hierna breekt Brent weer door over de rechterkant waarna hij ten val wordt gebracht net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van Mitch smoort in de muur waardoor het een makkelijke prooi is voor de keeper. Een uitstekende voorzet van Quinten kan Lucas bij de tweede paal nog mooi binnen tikken maar ook hier weer een redding van de keeper en de rebound is net niet voor Daniel.

In de rust blijven wij lekker op het veld. Sven voelt zich helaas niet goed dus die besluit om naar huis te gaan. In principe is het een vergelijkbare wedstrijd met afgelopen dinsdag tegen IFC. We staan met 1-0 voor, geven niets weg maar scoren eigenlijk te weinig. Benadrukt dat we meer vanuit de beweging moeten gaan voetballen en veel meer van posities moeten wisselen.

De tweede helft is nog maar twee minuten oud of Brent dendert over de linkerkant en legt de bal panklaar voor aanvoerder Matin die de bal binnen schuift waarna er een explosie plaats vindt van vreugde muzikaal begeleid door de toeters van Patricia. In de 8e minuut krijgt HSSC zijn eerste en ook enige kans van de wedstrijd maar deze bal gaat net naast. Onze verdediging met Goesie, Thijmen, Mitch, Steijn en Sjoerd stond net als afgelopen dinsdag als een huis en als er een bal tussen valt, is er altijd nog de zeer rustige Sem die heerst over zijn strafschopgebied. In de 10e minuut kan Brent de wedstrijd in het slot gooien maar zijn schot wordt uitstekend geblokt. Uit een mooie cross bal van Mitch snijdt Brent van rechts naar binnen en eigenlijk doet hij alles goed maar zijn schot met links gaat centimeters naast. In de 26e minuut is er een korte corner van Sjoerd op Brent die de bal aflegt op Matin maar zijn vlammende schot wordt goed gekeerd door de keeper.

Na drie minuten blessuretijd fluit Piet af en kan het feest gaan beginnen. Maus & Lydia hadden vuurwerk geregeld, Patricia de al eerder genoemde ‘misthoorns’, Mitonja & Ruud de fakkels, Gerda & Ilmars champagne, Arjan & Nicolette shirts en ik had via Fred een kampioenschaal laten maken.

Andermaal een bevestiging van de uitstekende band die ouders en spelers de afgelopen jaren met elkaar hebben opgebouwd.

Uiteindelijk had onze concurrent MVV’58 zelfs nog verloren met 5-3 dus ons resultaat had vandaag niet uitgemaakt. Het zelf afdwingen is echter zoveel leuker en ongeslagen kampioen worden in de 1e klasse met 28 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 35 voor en slechts 4 tegen kun je zelfs uniek noemen.

In de kleedkamer werd het feest voortgezet onder leiding van DJ Quinten en na een patatje in de kantine liepen wij net voor de wedstrijd van het eerste elftal een ererondje waarbij de wisselspelers van ARC nog leuk meededen door een soort van erehaag te maken.

Volgende week zaterdag spelen wij de laatste competitiewedstrijd uit om 12.00 uur tegen Stedoco om vervolgens in de tuin van Joff & Linda het mooie en bijzondere seizoen af te sluiten. Tot zaterdag!