Dogue Elite Club U13 - Royal Olympic Cluc Charleroi

Mooi Belgisch avontuur JO13-1

RIJSOORD – Zaterdag vertrok JO13-1 strak in het (trainings)pak naar het toernooi in Charleroi. Een mooi avontuur waar ze naar uit hadden gekeken.

De eerste wedstrijd wisten de kraaien nog goed tegenstand te geven maar Standaard Luik en Beerschot waren een maatje te groot. De verliescijfers waren flink en de teleurstelling groot. Trainers William en John wisten de jongens weer op te peppen voor de vierde en laatste wedstrijd van die dag en met succes. Er werd met 1-0 gewonnen van het Franse RJS Tamines. Een goede afsluiter van de dag die energie gaf voor zondag.

De slaapplek zat 20 kilometer van het sportpark en daar werd met onder andere een potje slagroomsnoet de dag gezellig afgesloten.

Vol goede moed gingen de jongens zondag weer het veld op. Ook nu waren het clubs van hoog niveau, maar wisten de kraaien goed tegenstand te geven. Geen VAR en geen grensrechters waardoor de eerste wedstrijd door een dubieus tegendoelpunt (was hij wel over de lijn?) werd verloren. De jongens waren vastberaden om de volgende wedstrijd tegen Luxemburg, die derde stond in de poule, te laten zien wat ze waard zijn. Ze gaven alles en pakten een punt: 0-0. Deze uitslag werd gevierd alsof het een overwinning was. Ze hadden de smaak te pakken, want tegen de Duitse ploeg waar ze vervolgens tegen aan moesten treden wonnen ze met 1-0. De laatste 2 wedstrijden werden vervolgens weer verloren. Maar al met al was het een leerzaam en zeer geslaagd toernooi voor de mannen van JO13. Een geweldige ervaring en goede prestatie. We zijn trots op al onze teams en zeker ook op deze internationale kraaien. Geweldig mannen!