Voorbeschouwing Rijsoord - Spijkenisse

Voorbeschouwing Rijsoord – Spijkenisse

RIJSOORD – Het is zo jammer. De laatste weken knokte de selectie van Clemens Bastiaansen voor wat het waard was en gaf tegenstanders goed partij en behaalde bij de lijstaanvoerder Capelle op paasmaandag zelfs een dik verdiend punt na een verdienstelijk gelijkspel.

Maar dat goede gevoel van de laatste weken werd afgelopen zaterdagmiddag na een dramatisch slechte wedstrijd van de “kraaien” helemaal los gelaten. Er werd niet alleen een historische, maar zeker ook een beschamende, nederlaag van 0-10 genoteerd tegen runner-up Rijnvogels uit Katwijk. De Katwijkers wisten hun numerieke meerderheid na een domme rode kaart, halverwege de eerste helft, voor Rijsoord wel heel makkelijk te benutten.

Natuurlijk verliezen kan en mag maar je met 0-10 naar de slachtbank laten leiden is natuurlijk ongehoord. Laten we hopen dat dit een vervelend incident is geweest en het de technische staf lukt om de “koppies” weer omhoog te krijgen en de tegenstander van deze zaterdag Spijkenisse zeker niet zo’n vrijgeleide te geven.

Het is reëel om te bedenken dat lijfsbehoud voor Rijsoord er niet meer in zal zitten. Tegenstander Spijkenisse heeft de punten echter nog wel nodig om zich (direct) veilig te kunnen spelen. De ploeg van Peter Wubben heeft in tegenstelling tot Rijsoord na de winterstop de nodige punten gehaald en zal ondanks de nederlaag van vorige week tegen Capelle  erop gebrand zijn om de punten op te halen bij Rijsoord.

Het is aan de Rijsoord-spelers en technische staf om aan de supporters te laten zien dat ze op een waardige manier afscheid willen nemen van de hoofdklasse. In de heenwedstrijd wist Rijsoord een voorsprong van 1-3 niet vast te houden en werden de punten na een 3-3 stand gedeeld.

De wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Max Broekhuizen.