Pupil van de Week

Pupil Casper Brinkman ziet Rijsoord met veel vuurwerk verliezen

RIJSOORD – Casper Brinkman was 23 april Pupil van de week bij Rijsoord 1 tegen Rijnvogels. Casper had deze middag zijn ouders en zus meegenomen. Hij was heel erg enthousiast en heeft de hele week gezegd dat hij er zo’n zin in had.

Voor Rijsoord was Rijnvogels een moeilijke tegenstander. Rijnvogels staat op plek 2 in de competitie. Echter 2e Paasdag haalde Rijsoord verrassend een punt door gelijk spel tegen de nummer 1 Capelle. Er was dus een sprankje hoop.

Echt zenuwachtig was Casper niet en hij liet alles over zich heen komen. In de bestuurskamer werd hij op gehaald door Gerard Sluimers om zich om te kleden en mee te gaan naar de kleedkamer waar hij werd opgewacht door de mannnen van Rijsoord.

Voor de wedstrijd heeft Casper meegedaan met de warming­-up en schoot hij met de reserve spelers actief een balletje over. Toen de wedstrijd startte liep Casper met de scheidsrechters en de spelers het veld op. Het was aan Casper om de aftrap te nemen van deze spannende wedstrijd waarin Rijsoord echt niet kansloos hoefde te zijn. Onder veel rumoer, geschreeuw en veel hard vuurwerk van de tegenstanders die een complete supportersbus hadden meegenomen, scoorde Casper met gemak in het doel bij Rijnvogels. Helaas bleef dit het enige doelpunt van Rijsoord voor deze dag.

Tijdens de wedstrijd zat Casper in de dug out met de reservespelers waar de spanning binnen enkele minuten al hoog opliep door een penalty tegen. Helaas volgde binnen de 24 minuten en 2 tegendoelpunten een rode kaart en moest Rijsoord verder met 10 man. Het werd een bewogen wedstrijd. Rijnvogels bleek oppermachtig te zijn met een hoeveelheid tegendoelpunten en heel veel lawaai en vuurwerk. Rijsoord heeft keihard geknokt voor een tegendoelpunt maar ze kwamen er deze wedstrijd niet aan te pas.

Na de wedstrijd ging Casper nog even mee naar de kleedkamer. Je kunt je voorstellen dat de sfeer somber was, maar volgens Casper was het nog prima te doen en vond hij de spelers nog vriendelijk en aardig . In de bestuurskamer heeft Casper nog heerlijk zijn patatjes gegeten. Verder vertelde hij dat hij graag voetbalt en nog steeds beter wil worden, maar ook dat hij geen profvoetballer maar bioloog of iets en die richting wil worden.

Uit handen van speler Nick Ruigrok ontving Casper nog een certificaat en een mooie gesigneerde bal met alle handtekeningen van de spelers.
Helaas geen punten voor Rijsoord , een teleurstellende wedstrijd met 10 man verder, maar al met al een spannende wedstrijd met een hele luidruchtige tegenstander.