Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Rijsoord – Rijnvogels

RIJSOORD – En zo eindigde het Paasweekend voor de ‘kraaien’ toch nog enigszins positief. Bij titelkandidaat Capelle wist Rijsoord een dik verdiend punt mee terug te nemen naar de Vlasstraat. En dus werd er gejuicht na het laatste fluitsignaal.
Het verandert niets aan de situatie van Rijsoord want de rode lantaarn in de hoofdklasse blijft in het bezit van Rijsoord. Maar het blijft goed om te zien dat de ploeg van Clemens Bastiaansen gewoon blijft knokken voor een goed resultaat en zich niet zomaar neerlegt bij de zeker lijkende degradatie naar de eerste klasse.
Deze zaterdag komt Rijnvogels uit Katwijk naar de Vlasstraat. Een ploeg die zeker ook nog  meespeelt voor rechtstreekse promotie naar de derde divisie. Door het recente puntverlies van zowel Capelle als ARC staan ze inmiddels weer op plek 2 met slechts 2 punten minder dan lijstaanvoerder Capelle.
In de wedstrijd eerder dit seizoen in Katwijk werd uiteindelijk een kansloze 5-1 nederlaag geleden. Maar de ploeg uit Katwijk heeft natuurlijk ook gezien en gelezen dat Rijsoord een punt overhield aan de wedstrijd tegen koploper Capelle. Een opsteker voor Rijsoord en een waarschuwing voor Rijnvogels om er zeker niet zomaar vanuit te gaan dat de punten ‘even’ opgehaald kunnen worden.
De wedstrijd staat deze zaterdagmiddag onder leiding van scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen en begint om 14.30 uur.