Rijsoord JO15-1 – MVV’58 2-1 (ruststand 1-0)

JO15-1 pakt belangrijke punten in strijd om de titel

RIJSOORD – Zaterdag 16 april 2022 was om twee redenen een bijzondere wedstrijddag, enerzijds omdat ik voor het eerst een wedstrijd van afstand moest gaan bekijken vanwege een niet nader te noemen biermerk en anderzijds omdat het een kraker betrof tussen twee ploegen die nog geen punt hebben verloren in de eerste klasse. Rijsoord is de competitie uitstekend gestart met 18 punten uit 6 wedstrijden en MVV’58 uit Meteren zelfs nog iets beter met 21 punten uit 7 wedstrijden.

Gelukkig speelden wij op het kunstgras van veld D waardoor ik vanuit ongeveer mijn tuin in de Mauritsweg de wedstrijd nog enigszins kon volgen.

Uiteraard nog steeds zonder Noah maar met de weer herstelde aanvoerder Matin konden wij met een verder complete selectie de strijd weer aan. Om 10.30 uur gingen wij van start onder leiding van scheidsrechter Piet en grensrechter Jan. In de eerste minuten moet Sem gelijk twee keer aan de bak omdat wij te weifelend beginnen. Na een paar minuten worden wij iets rustiger aan de bal en komen wij tot een eerste kans en gelijk een grote kans maar Sven schiet iets te wild over. Na een minuut of 12 laat Brent zich meer gelden maar zijn schoten met links worden gekeerd of gaan over. In de 15e minuut legt Brent een balletje tussen de laatste verdediger en de keeper en waarbij er twee vechten om een been gaat de derde ermee heen en dat is Matin die de bal eenvoudig kan binnen schuiven waardoor wij op een 1-0 voorsprong komen. In de 29e minuut kan Brent over de rechterkant doorbreken maar weet de keeper redding te brengen. Ook een schot van Lucas net voor rust zeilt net naast.

Na vijf minuten in de tweede helft krijgen we een vrije trap op een aantrekkelijke plek maar de trap van Matin is niet goed genoeg. In de kluts had Lucas met een goede balaanname een 100% kans voor zichzelf gecreëerd maar helaas lukte dat niet. In de 9e minuut zet Quinten de bal goed voor met zijn linker. Koen weet een goed schot af te leveren maar deze wordt door de keeper gekeerd en de rebound schiet Daniel vervolgens te zachtjes in waardoor een verdediger op de doellijn redding kan brengen. Na 11 minuten komen wij toch op een 2-0 voorsprong: het is Koen die goed doorgaat over de rechterkant en de bal weet voor te zetten op Lucas die de bal alleen nog maar in het lege doel hoeft te schuiven. In de 15e minuut is er een snoeihard schot van Brent die net over gaat. Op de eerste paar minuten na stond onze verdediging met Thijmen, Sjoerd, Mitch, Goesie en Sem als een huis. Toch weet MVV in de 19e minuut een gaatje te vinden die vervolgens mooi wordt afgemaakt. In het laatste kwartier zal de aanwezige scout van Dordrecht niet veel meer hebben genoteerd want van mooi voetbal is geen sprake meer. Door de rugblessure van Matin misten wij een aanspeelpunt waardoor wij de bal niet meer voorin konden vasthouden. MVV probeerde het wel maar echte kansen konden ze niet meer creëren waardoor wij MVV op het eerste puntverlies konden trakteren.

We hebben ons zelf op ‘pole position’ gemanoeuvreerd voor de titel maar ook wetende dat we er nog lang niet zijn want aanstaande dinsdag wacht alweer de zware uitwedstrijd tegen de Alblas JO15-1 die ook nog steeds kans maken op het kampioenschap. Tot dinsdag!