Voorbeschouwing Rijsoord – Smitshoek

RIJSOORD – En weer was het een teleurstelling om zonder punten terug te keren uit Vlaardingen. Ondanks een prima eerste helft was het Zwaluwen dat met een 4-0 winst de punten in Vlaardingen hield. Deze keer was het de scheidsrechter die Rijsoord (te) makkelijk gele kaarten gaf waarbij tweemaal voor Maily Lopez waardoor de balans werd verstoord en Zwaluwen dankbaar profiteerde.

Deze paaszaterdag zorgt dat dan wel voor een extra uitdaging in de wedstrijd tegen Smitshoek omdat dan naast Maily Lopez ook Lorenzo Braaf (ontving zijn 5e gele kaart) zullen ontbreken. Bovendien lijkt het een schier onmogelijke taak te worden om boven de directe degradatiestreep te gaan eindigen. Maar zoals al eerder opgeschreven zullen de “kraaien” hun huid zo duur mogelijk willen verkopen en de handdoek nog niet (willen) gooien. Voor tegenstander Smitshoek zijn die bespiegelingen niet van toepassing. Zij vinden zichzelf terug op een veilige zevende plek in de huidige rangschikking. De ploeg van Edwin de Koning kan eigenlijk vrijuit voetballen en zal zich hoogstens voor zichzelf willen revancheren voor de nederlaag van vorige week tegen kampioenskandidaat Capelle.

In de thuiswedstrijd van Smitshoek tegen Rijsoord was het Smitshoek wat Rijsoord met 3-1 de baas was. Dus Rijsoord heeft wel wat recht te zetten.

Na paaszaterdag mogen de “kraaien” ook op tweede paasdag een wedstrijd spelen en reizen zij af naar Capelle ad IJssel om dan met  kampioenskandidaat Capelle de degens te kruisen. In de thuiswedstrijd in Rijsoord leverde dat voor Capelle een gemakkelijke 6-0 overwinning op.

Kortom het wordt een druk voetbalweekend voor de ploeg van Clemens Bastiaansen en natuurlijk wensen wij hen alle succes toe en mogen ze ons zeker verrassen om nu eens niet alleen de complimenten te krijgen maar ook punten bij te schrijven.