Achilles Veen JO15-1 – Rijsoord JO15-1 0-1 (ruststand 0-0)

RIJSOORD – Het blijft een rare competitie want er worden tegenwoordig zo makkelijk wedstrijden afgezegd. Nu was het ook al weer drie weken geleden dat we competitievoetbal hebben gespeeld. Vandaag stond in ieder geval de verre uitwedstrijd (55 km) naar Veen op het programma. Achilles Veen is net aan onze competitie toegevoegd en ze waren goed gestart met een 2-0 overwinning op Sleeuwijk.
Wij misten vandaag helaas aanvoerder Matin, Noah en op het laatste moment ook Daniel dus wij moesten met 11 man aan de bak. Ook de grensrechters waren in grote getalen afwezig maar gelukkig wilde Sven de honneurs waarnemen.

Na de tactische bespreking (1-4-4-2) in de grootste kleedkamer ooit gingen wij om 11.30 uur van start op het lastig bespeelbare gras van het bijveld wat bovendien vol in de koude wind lag. Het beloofde daarom een lastig potje te worden.

Beide ploegen gaan ook rommelig van start maar na 10 minuten hadden we een absolute penalty moeten krijgen want uit een vrije trap van Sjoerd wordt Mitch onderuit gekegeld door de keeper. De sympathieke maar twijfelachtige scheidsrechter ziet er niets in ondanks de minutenlange blessurebehandeling van Mitch. Uit een lange uittrap van Sem gaat Brent er over de rechterkant vandoor en komt tot een goede voorzet op Koen die mooi binnen schiet. Op appelleren van de grensrechter wordt deze goal helaas afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Net voor rust gaat Brent er weer vandoor over de rechterkant maar zijn schot wordt gekeerd door de voeten van de keeper. Ook een mooie individuele actie van Lucas over de linkerkant strandt in het zijnet.

In de rust hebben wij benadrukt dat wij er echt een tandje bij moeten doen om Achilles Veen, het veld, de wind en de grensrechter te overwinnen. Daarnaast besloten om weer ouderwets met drie spitsen te gaan voetballen.

Na twee minuten hadden we al op voorsprong kunnen komen maar de inzet van Lucas wordt gekeerd door de keeper na een assist van Brent. Niet veel later wordt er een bal van Koen van de lijn afgehaald na een corner van Sven. Achilles Veen kan er zelfs met meewind niets tegen in brengen en zorgt ervoor dat de teruggekeerde keeper Sem niet in actie hoeft te komen, mede dankzij de scherpe verdedigers Goesie, Thijmen, Mitch en Sjoerd. Niet veel later kan Lucas opstomen maar zijn schot gaat iets te onbesuisd over. In de 14e minuut is er dan eindelijk loon naar werken: Sjoerd brengt een vrije trap het strafschopgebied in, Mitch is aan het rommelen en gebruikt daarbij zijn hand wat niet wordt gezien door de scheidsrechter waardoor de bal bij Brent uitkomt die de bal goed binnen tikt en zorgt voor een vreugde explosie. In de 21e minuut kan Quinten de wedstrijd in het slot gooien maar zijn schot gaat net naast. De sfeer is inmiddels wat grimmiger geworden want Achilles Veen zanikt om ongeveer elke bal en sommige spelers gaan daar iets te veel in mee. Wij komen echter totaal niet in gevaar dus na vier minuten blessuretijd zijn onze jongens blij en zijn de jongens uit Veen een beetje over hun kookwater.

Na de wedstrijd worden wij nog gecomplimenteerd door zowel de scheidsrechter als de trainer vanwege ons sportieve gedrag. Een slechte wedstrijd van onze kant maar wel de drie terechte punten op zak.

Volgende week zaterdag spelen wij thuis om 12.30 uur tegen Kozakken Boys JO15-1. Tot zaterdag!