Voorbeschouwing Rijsoord – Duno

RIJSOORD – Het wordt een eentonig verhaal. Maar ook afgelopen zaterdag lukte het niet om punten bij te schrijven aan het huidige totaal van 5 punten. En dus wordt het per week een moeilijker verhaal om te blijven vertellen dat we nog kansen zien om in de hoofdklasse te blijven acteren. Nu was DHSC met 2-1 te sterk voor de manschappen van Clemens Bastiaansen. Op een erbarmelijk slecht veld, waar natuurlijk beide ploegen last van hadden, trok de ploeg van de “familie Sneijder”  aan het langste eind.

Een 2-1 uitslag wat ook het resultaat van de heenwedstrijd was tussen DUNO (D) en Rijsoord in september 2021. De ploeg die deze zaterdag naar de Vlasstraat zal afreizen. Het klinkt misschien gek maar ook nu hebben de “kraaien”  wel degelijk kans om de punten in eigen huis te houden. DUNO behoort namelijk zeker niet tot de ploegen die bovenin de hoofdklasse mee draaien. Dat doen ze ook niet maar ze hebben wel al voldoende bij elkaar gesprokkeld om zich min of meer veilig te voelen om ook in het komende seizoen in die hoofdklasse te blijven voetballen. Dat zorgt misschien voor gemakzucht waar Rijsoord dan maar een keer van moet gaan profiteren. De “kraaien” zullen zichzelf gewoon een keer moeten gaan belonen en in de resterende 13 wedstrijden in de hoofdklasse de spreekwoordelijke huid zo duur mogelijk verkopen.

Dat verdienen de spelers, de staf maar zeker ook de trouwe supporters die wel weer eens toe zijn aan een klinkende overwinning. Rond half vijf zullen we weten of Rijsoord erin geslasgd is om die goede bedoelingen en woorden om te zetten in daden!