Pupil van de Week Sam Krist scoort voor V.V. Rijsoord

RIJSOORD – Na een lange periode van geen wedstrijden spelen of geen publiek bij de wedstrijden, was het op 5 maart dan eindelijk zo ver. Sam Krist was op 5 maart pupil van de week tijdens de wedstrijd Rijsoord – Achilles Veen.

Sam Was al ruim voor half 2 aanwezig op de club samen met zijn ouders en broertje. Hij was wel een beetje zenuwachtig, maar had er erg veel zin in. Na Sam uitleg te hebben gegeven over wat hem te wachten stond deze middag, werd hij naar de kleedkamer van de heren gebracht. Na een korte introductie werd Sam als een teamlid ontvangen door de heren.

Voor de wedstrijd mocht Sam meedoen met de warming-up en schoot hij onder andere met reservespeler Nour-Eddine Kasmi actief een balletje over.

Bij aanvang van de wedstrijd liep Sam naast de scheidsrechters het veld op. Aangekomen op de middenstip kreeg hij van alle spelers een boks en kon de wedstrijd beginnen. Naast Sam als pupil van de week was er dit keer ook een senior van de week namelijk Jan de Jong. Deze had de bal gesponsord voor de wedstrijd en Sam mocht de bal uit een kraaienkooi bij hem ophalen. Sam mocht voor de toss ook het muntje omhoog gooien en daarna was het zijn moment om te scoren bij de tegenstander. Sam liep met gemak langs de spelers van Achilles Veen en schoot de bal in juiste hoek van het doel en scoorde. Dit moest een goede stimulans zijn voor de spelers van Rijsoord.

Tijdens de wedstrijd zat Sam tussen de spelers in de dug-out, waar hij vol spanning naar de wedstrijd zat te kijken. De eerste 20 minuten werd er een klein feestje gevierd, want Rijsoord kwam voor te staan met 2-0. Helaas duurde de vreugde niet lang en zag Sam Rijsoord verliezen met 2-6.

Na de wedstrijd vertelde Sam dat de spelers na de wedstrijd teleurgesteld waren en na hun frustratie te hebben geuit werd er weinig gezegd tegen elkaar in de kleedkamer. Gelukkig was het stilzwijgen snel voorbij en kwamen alle spelers bijeen in de bestuurskamer.

In de bestuurskamer hield Jan de Jong nog een korte speech en gaf hij Sam een mooi Oranje stadion met muziek. De reden hiervan was dat Sam ‘zijn’ 135ste pupil van de week was.
Van speler Danny Haasdijk kreeg Sam een certificaat en een bal met alle handtekeningen van de spelers van Rijsoord 1. Deze krijgen een mooi plekje op zijn kamer. En als het aan Nour-Eddine ligt kan Sam zo bij de heren in het team komen spelen, dus misschien over een aantal jaar zien we Sam scoren voor Rijsoord 1…..