Jan de Jong schenkt op ludieke wijze wedstrijdbal

RIJSOORD – Naast een Pupil van de Week hadden we zaterdag 5 maart ook een Senior van de Week: de 82 jarige en nog o zo fitte Jan de Jong. Jan sponsorde voor de wedstrijd tegen Achilles Veen de wedstrijdbal en overhandigde die op ludieke wijze aan Pupil van de Week Sam Krist.

We moeten ver terug in de tijd voor de eerste schreden van Jan aan de Vlasstraat. In 1959 maakte hij de overstap naar de kraaien toen hij bij Slikkerveer niet verder kwam dan het tweede elftal. Uiteindelijk kwam hij bij Rijsoord niet verder dan vier wedstrijden in het eerste elftal, maar hij ontdekte er wel dat hij het trainersvak eigenlijk veel leuker vond. Negen jaar lang was Jan trainer bij de jeugd van Rijsoord. Toen kwam er een aanbieding van Spartaan ’20. En waar Jan nog enige schroom had om op dat aanbod in te gaan omdat hij op kosten van Rijsoord zijn diploma had gehaald, gunde het toenmalige bestuur Jan deze kans. Daar is Jan de kraaien tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor en daarom deze actie.

Na afloop in de bestuurskamer hield Jan nog een korte speech en trakteerde Sam op een mooi Oranje stadion met muziek. Later kwamen de kraaienvangertjes en plakboeken nog tevoorschijn en werden mooie verhalen opgehaald. Het was gezellig en we hebben volop gelachen. Iets zegt ons dat we Jan weer vaker gaan zien. Jan bedankt! En altijd van harte welkom.