Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Rijsoord – Achilles Veen

RIJSOORD – Moesten de “kraaien” nou blij zijn met dat punt tegen Spijkenisse of was het gevoel toch iets van, jammer het hadden er drie kunnen en moeten zijn?

Natuurlijk als je met de rust met 3-1 voorstaat verwacht je dat de tegenstander gaat aandringen en risico’s gaat nemen. Dat pakte voor Spijkenisse goed uit en zij kwamen alsnog langszij. Toch mag ook best een goed gevoel meegenomen worden naar de wedstrijd tegen Achilles Veen. Elk puntje is en blijft namelijk belangrijk in de strijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Spijkenisse en Achilles’29 zijn ploegen die op de helft van de competitie zeker nog niet uit beeld zijn. Integendeel, het belooft een spannende strijd te worden. En wie weet als het Rijsoord een keer mee gaat zitten is er nog wel meer mogelijk.
Dat kan zeker deze wedstrijd tegen het eigenlijk tegenvallende Achilles Veen. De ploeg van John Karelse had zeker andere verwachtingen van deze competitie dan de plek waar ze nu bivakkeren (12e plek met 16 punten).

In de heenwedstrijd werd tegen een uitstekend spelend Rijsoord pas ver in blessuretijd de winnende treffer gescoord (2-1). Dat voelde toen heel zuur en dus zal de ploeg van Clemens Bastiaansen er alles aan willen doen om dat zure gevoel weg te spoelen met een klinkende overwinning.

Dan heeft het in ieder geval geholpen om met een punt en een uiteindelijk toch goed gevoel van het veld te zijn gestapt bij Spijkenisse. Zaterdag kunnen/moeten  de ‘kraaien’ laten zien wat dat waard is geweest.