IFC JO15-1 - Rijsoord JO15-1 1-10

RIJSOORD – Zaterdag 26 februari 2022 stond om 10.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ido’s Football Club in Hendrik Ido Ambacht op het programma. Een ploeg die wij binnenkort ook in de competitie tegen zullen komen. De wedstrijd was georganiseerd met hulp van Marco die ik heb leren kennen tijdens de KNVB-cursus juniorentrainer in 2019. Bedankt Marco!

Overigens was dit ook de eerste wedstrijd nadat ik afgelopen dinsdag heb medegedeeld volgend seizoen niet meer voor deze groep te staan. Sommige jongens hebben mij al acht jaar als trainer dus het is tijd dat er iemand anders voor de groep komt te staan hoe leuk we het ook met elkaar hebben.

Vanwege vakantie had IFC al aangegeven met een viertal JO13-1 spelers te gaan spelen. Wij misten alleen de vakantie vierende Thijmen en trainer Youri. Helaas ook zonder VAR Shams maar gelukkig wel met grensrechter Jan begonnen wij in een heerlijk zonnetje op het kunstgras van het hoofdveld aan de wedstrijd. Na 25 seconden komen wij al op een 1-0 achterstand door of een schitterend schot of een verdwaalde voorzet maar de bal zeilt in ieder geval schitterend buiten bereik van Noah via de binnenkant paal binnen. Na twee minuten hadden wij zelfs op 2-0 achter kunnen komen want het is andermaal de linksbuiten die er vandoor gaat maar Noah heeft een prima redding in petto. Inmiddels zijn wij wakker en is het Lucas die na drie minuten alleen op de keeper af kan gaan na een lange bal van Steijn: Lucas blijft rustig en plaatst de bal met links zachtjes langs de keeper: 1-1. Hierna kunnen wij direct op 1-2 komen want Lucas en Sem gaan samen op het doel af: Lucas legt de bal ook goed breed op Sem maar die krijgt de bal net niet goed mee waardoor IFC er nog tussen kan komen. In de 11e minuut komen wij toch op 1-2 door een slim balletje van Sem op Lucas. Lucas neemt de bal goed aan in de zestien en schiet hem genadeloos hard binnen. In de 19eminuut is er een schitterende individuele actie van Brent die mijns inziens onreglementair wordt beëindigd in het strafschopgebied maar de verder prima leidende scheidsrechter ziet er niets in. Hierna volgen er een aantal goede aanvallen die eindigen in schoten vanaf de zestien meter van Brent maar of de keeper redt ze goed of ze gaan net naast. In de laatste minuut voor rust is er een corner van Sjoerd welke wordt weggewerkt door IFC maar Brent staat goed gepositioneerd net buiten de 16 en schiet snoeihard binnen: 1-3.

Vanwege het zonnetje blijven wij in de rust lekker op het veld. Ondanks de mindere openingsfase hebben wij de eerste helft gedomineerd mede door het goede verdedigen van Quinten op de sterke linker aanvaller. We hadden wel meer kansen kunnen creëren door enerzijds zorgvuldiger te passen en anderzijds meer ballen te laten vallen als spelers met hun rug naar het doel staan.

In de tweede helft zoeken wij gelijk de aanval over rechts via Matin die een goede voorzet geeft maar deze bal wordt tot corner verwerkt. Uit de corner van Sven kopt Matin vervolgens op de bovenkant lat. We komen hierna toch op 1-4 want het is Daniel die alert reageert na een schot op de paal van Matin. In de 9e minuut komen wij op 1-5 door een mooie actie van Brent over links en het is Daniel die de bal kan binnen lopen. In de 11e minuut neemt Sjoerd een strakke directe vrije trap op het doel die de keeper nog net kan redden maar de rebound is voor Brent: 1-6. In de 13e minuut verliest de keeper buiten de 5 meter een duel waarna Daniel de bal met een boog in het lege doel kan plaatsen: 1-7. In de 18eminuut laat Brent zijn zoveelste goede schot los, keeper kan met een uiterste krachtinspanning redden maar Koen is er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-8. In deze fase is het echt open huis achterin bij IFC en wordt de keeper echt in de steek gelaten door zijn verdedigers. Schoten van Matin en Sem weet hij nog te keren en schoten van de lekker meevoetballende Goesie en Mitch gaan net naast. In de 27e minuut is er een intelligente pass van Matin op Sem, Sem kapt zijn tegenstander uit en schiet mooi met links binnen: 1-9. Het slotakkoord is voor Lucas die mooi van buiten naar binnen komt en via een tegenstander van afstand binnen schiet: 1-10.

Uiteindelijk een mooi resultaat tegen een tegenstander die verre van compleet was dus dit biedt absoluut nog geen garanties voor de toekomst maar dat er goed en fel werd gevoetbald zullen ook de supporters beamen die heerlijk in het zonnetje op het dakterras stonden. Vanwege zijn verjaardag trakteerde Goesie op chips dus het feest was compleet.

Volgende week zaterdag missen wij zeker Thijmen en Goesie dus het is even de vraag of we gaan spelen of trainen.

Leave a Reply