D.S.C. JO15-1 - Rijsoord JO15-1 0-2

JO15-1 neemt 3 punten mee uit Kerkdriel

KERKDRIEL – Zaterdag 12 februari 2022 stond de 3e competitiewedstrijd op het programma uit tegen Driels Sport Club (D.S.C.) JO15-1 een ploeg die wij voor het laatst waren tegengekomen als JO13 in 2019 wat Goesie zich nog goed kon herinneren.

Helaas zonder Lucas maar gelukkig weer met de herstelde Koen en Steijn gingen wij pas om 13.00 uur van start op het kunstgras van het hoofdveld. De scheidsrechter nam de wedstrijd heel serieus want hij controleerde alle foto’s en namen van de spelers en gelijk heeft hij aangezien hier nog wel eens mee wordt ‘gerommeld’. Uiteraard werd hij weer bijgestaan door good old Jan.

D.S.C. had hun eerste wedstrijd met 4-0 verloren maar lieten vanaf het eerste fluitsignaal zien dat ze wel degelijk konden voetballen. De eerste mogelijkheid is echter voor Rijsoord want na goed afleggen van Quinten is het Matin die tot een schot kan komen maar deze is een prooi voor de keeper. In de 17e minuut krijgen wij een vrije trap op de rand 16 die door Mitch strak wordt ingeschoten maar de keeper kan in twee pogingen redding brengen aangezien de rebound helaas via het scheenbeen van Matin gelukkig in de handen van de keeper valt. Niet veel later komen wij toch op een 0-1 voorsprong want na een assist van Daniel vliegt Brent zijn tegenstander voorbij en laat de keeper kansloos. In de 23e minuut is er een mooie vrije trap van Sjoerd die landt op het hoofd van Brent maar deze bal gaat net naast. Net voor rust is er een schitterende kans voor Sem maar zijn afronding spat uiteen op de kruising.

In de rust konden wij niet echt tevreden zijn want het spel oogde zeer mat en de passes waren onzorgvuldig. Geen idee of het te maken had met de wind, het latere tijdstip of met de lange reis naar Kerkdriel (68 km) maar we hebben benadrukt dat er veel meer bewogen moet worden en dat de jongens veel meer van positie moesten wisselen.

Na één minuut in de tweede helft is er al een goede schotkans voor Matin maar ook deze wordt gered door de zeer alerte keeper. Na 5 minuten komen wij op 0-2 en hoe leuk is dat als dat net in de rust besproken is. Het is Sjoerd die de ingezakte spits Sem inspeelt, Sem speelt Sven aan op het middenveld die Brent in de ruimte weg stuurt die Sem heeft achtergelaten. Brent gaat op volle snelheid en ‘puntert’ de bal mooi binnen. In de 17e minuut kunnen wij de wedstrijd in het slot gooien: Sem stuurt Matin in de diepte maar de keeper wint het één tegen één duel. D.S.C. wordt eigenlijk niet gevaarlijk behalve met een aantal corners. Een minuut later staat de keeper vast genageld aan de grond bij een schot van Sem maar deze gaat rakelings naast. Ondertussen wordt er nog een goal van Sem afgekeurd vanwege vermeend buitenspel en ook een schot van Matin wordt gekeerd door de keeper. Ook een aantal mooie voorzetten over de rechterkant van Matin en van de opkomende Thijmen worden niet omgezet in goals door Quinten en Daniel. Jammer was nog de terugkerende rugblessure van Matin maar hopelijk is hij volgende week weer fit.

Uiteindelijk niet echt een goede partij van onze kant maar goed genoeg om redelijk probleemloos te winnen van een niet onverdienstelijk D.S.C.