Rijsoord JO15-1 – Tricht JO15-1 11-1 (ruststand 6-0)

Dubbele cijfers voor JO15-1

RIJSOORD – Zaterdag 5 februari 2022 stond de 2e competitiewedstrijd in de 1e klasse op het programma, thuis tegen het voor ons onbekende Tricht die voor de winterstop ongeslagen kampioen waren geworden in de 2e klasse. Overigens blijft het in deze tijd moeilijk om de echte sterkte van een team te bepalen want iedereen mist wel een aantal spelers vanwege Corona. Wij misten vandaag Koen en Steijn dus wij gingen met één wissel de strijd aan.
In de warming up kon je al zien dat de jongens er zin in hadden want het balletje ging makkelijk rond in het vier tegen vier positiespel met maximaal twee keer raken. Om 10.30 uur gingen wij van start op het kunstgras van het hoofdveld onder toeziend oog van een aantal ouders en onder leiding van scheidsrechter Piet, grensrechter Jan en VAR Shams.

Na twee minuten komen wij al op een 1-0 voorsprong, het is Lucas die de diepte wordt ingestuurd, zijn afronding wordt nog gekeerd door de keeper maar de rebound is voor Quinten die de bal goed binnen schiet. Tricht blijft moeite houden met onze diepte ballen want na 9 minuten is het Sem die alleen op de keeper af mag gaan. Ook deze eerste inzet wordt gehouden maar de rebound is voor Sem zelf die de 2-0 scoort. Tricht komt sporadisch in de buurt van ons doel maar het is Matin die achterin gepositioneerd stond die een goed schot blokt. Na een kwartier geeft dezelfde Matin een schitterende dieptepass en andermaal kan Sem alleen op het doel af gaan en nu heeft hij geen rebound nodig: 3-0. Na een strakke vrije trap van Sjoerd in de 18e minuut wordt de afvallende bal door Sem met zijn linker binnen geschoten: 4-0. Na een slimme pass van Daniel is er een schitterende individuele actie van Matin die inmiddels rechtsbuiten staat maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper. In de 22e minuut is het de inmiddels ingevallen Mitch die de bal binnen kopt na een corner van Sven: 5-0. In de 28e minuut is er weer een mooie voorzet van Matin maar de inzet van Brent is net niet overtuigend genoeg om de keeper te verschalken. Overigens komt Brent weinig spelers tegen die fysiek zijn gelijke zijn maar zijn directe tegenstander nummer 11 van Tricht kwam in de buurt. Net voor rust komen wij op 6-0 door andermaal een dieptepass, ditmaal van Brent die uitstekend wordt terug gelegd door Lucas op Sem die met zijn linkerbeen binnen schiet.

Onder het genot van chocolade van Gerben, konden we terugkijken op een schitterende eerste helft waarbij Tricht geen idee had waar ze het moesten zoeken. In de veronderstelling dat Tricht de 2e helft wel een mannetje achter de verdediging zou zetten, hebben we de nadruk gelegd dat we eerst lekker het balletje laten rondgaan en gaan kijken waar de gaten gaan vallen.

Het eerste kwartier na rust houdt Tricht de boel aardig dicht maar na een assist van Lucas is het Brent die schitterend uithaalt en de bal eindigt onhoudbaar in de kruising: 7-0. Na een mooie pass van Sem is het een paar minuten later weer Brent die de bal mooi meeneemt in zijn loop en snoeihard binnen schiet: 8-0. Tussen deze goals door wordt er nog een goal afgekeurd van Sem vanwege vermeend buitenspel. De jongens blijven hongerig naar meer goals en die komen er ook: na een pass van Sem is het Lucas die bij de 2e paal de 9-0 kan binnen koppen, Sem scoort met zijn 5e treffer na een pass van Mitch de 10-0 en Goesie neemt met een vuurpijl met zijn rechterbeen de 11e  goal voor zijn rekening. Enige smetje was dat Sven vanwege een blessure niet meer in kon vallen en dat er in de allerlaatste seconde nog een houdbaar schot van Tricht in gaat.  Eindstand 11-1.

Na de wedstrijd mochten de jongens op de foto voor de Coöp. Na twee wedstrijden staan wij fier aan kop in de eerste klasse en volgende week zaterdag hebben wij onze verste uitwedstrijd, we spelen namelijk om 13.00 uur tegen DSC in Kerkdriel. Tot zaterdag!